HTML

Friss topikok

Barabás Évi és Szujó Zoltán a Nemzeti Vágta műsorvezetői

2008.05.29. 15:25 bellini

Célegyenesbe érkezett az első Nemzeti Vágta, a pályát már építik, a lovak pénteken hajnalban megérkeznek, a grandiózus esemény utolsó pillanatai elkérkeztek. Indul a Nemzeti Vágta!

 

A hétvégén a Hősök terén megrendezésre kerül a Nemzeti Vágta elnevezésű, kulturális országimázs fesztivál.A fesztivál középpontjában a lovashagyományok bemutatói, a fergeteges huszárrohamok, a lovasparádék lenyűgöző látványvilága, valamint a települések bemutatkozását szolgáló Vágta Korzó áll majd. Emellett folyamatos koncertprogramok és változatos műsorok színesítik majd a kínálatot a versenyt körülölelő hétvégén. Ennek helyszíne a Dózsa György úton lesz, a Műcsarnoktól az ’56-osok teréig. Az Andrássy úton berendezett Vágta Korzón pedig minden induló magyar település megmutathatja majd büszkeségeit, amelyekkel hozzájárulnak hazánk kulturális életének felpezsdítéséhez.

 

A Nemzeti Vágta futamait vasárnap 16.20 órától élőben közvetíti az RTL Klub. A műsorvezetők a helyszínen Barabás Évi és Szujó Zoltán lesznek.

 

Szujó Zoltán kommentátorként kíséri végig az összes versenyt, ezért minden apró információt, minden részletet átolvasott az induló településekről és lovasokról.

 

„Nagyon elmélyültem a témában, napok óta csak a Nemzeti Vágtával foglalkozok! Érdekesség, hogy most Barabás Évi fog abba belekóstolni, amit én a Forma 1-es versenyeken csinálok, a boxutcában igyekszik majd minél több érdekességet megtudni, és onnan közvetíteni a nézőknek. A lovakat egyébként nagyon régóta szeretem. 13-14 évesen nyári munkán voltam egy lovastanyán, ahol nem pénzben fizettek, hanem a munkámért cserébe megtanulhattam lovagolni.”

 

Barabás Évi feladata lesz tehát a boxutcai események közvetítése, ám nehéz dolga lesz, hiszen a tévénézők sokszor többet látnak majd a képernyőn, mint ő a lovak mellől.

 

Nagy izgalommal várom a hétvégét, mindennek nagyon alaposan utánanéztem, a városoknak, a lovaknak és a versenyzőknek egyaránt. Én sajnos nem tudok lovagolni, de gyermekkoromban egy ló volt az álmom. Egy perselybe gyűjtöttem is az egy, két és ötforintosokat... Idén nyáron viszont van esély arra, hogy megtanulok lovagolni, a párom kislányának ugyanis megígértem, hogy idén én is vele megyek a lovastáborba! A Nemzeti Vágtán pedig két, hozzám nagyon közel álló város, Bonyhád és Paks is indul, így egyszerre két településnek is drukkolok majd! – mesélte izgatottan Barabás Évi.

 

Péteken este tehát lezárják a Hősök terét, hogy azt egy teljes hétvégére lóversenypályává alakítsák. A homokban az ország különböző településeinek lovai és lovasai vágtáznak majd egy gyönyörű huszárszablyáért és a 30 milliós fődíjért. 

 

Nemcsak díjért megy majd a harc, hiszen elindul majd a Raiffeisen jótékonysági sztárfutam is, melyen Stohl András, Hajas László, Hajdú Steve, Sasvári Sándor és Pintér Tibor indul majd, ők nyereményüket jótékony célra ajánlják fel. 

 A május 31-én kezdődő eseményen 96 különböző települést képviselő lovas méri majd össze lovának gyorsaságát és saját ügyességét, két és fél kört megtéve a Hősök terére felépített speciális, a tavalyi év folyamán sikeresen letesztelt versenypályán. A pálya technikai kivitelezését a szervezők a Lázár fivérekkel közösen végzik.
 

A galoppverseny győztese 30 millió forintot nyer nevezőjének és 5 millió forintot az általa képviselt önkormányzatnak. A nevezési díj bruttó 2 millió forint, melyet már két futamgyőzelemmel vissza lehet nyerni. A nevezési díjért a település jogot nyer a versenyen való indulásra, versenyöltözéket kap, továbbá az Andrássy úton pavilont állíthat, melyben a képviselt önkormányzat vagy a nevező cég bemutathatja az adott település kulturális értékeit, illetve a cég termékeit.

 

A rendezők több százezer vendéggel számolnak a két nap alatt. Magát a lóversenyt, a Hősök terén tribünök és kivetítők segítségével, mintegy 30 ezren láthatják egyszerre élőben. Az esemény döntő mozzanatait az RTL Klub élőben közvetíti június 1-jén 16.20 órától  

 

A Nemzeti Vágta minden programja ingyenesen látogatható.

Szólj hozzá!

Címkék: média tv esemény magyar hír rendezvény sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr38493587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása