HTML

Friss topikok

Csiszár Jenőt és Vágó Istvánt borlovaggá avatják

2008.05.27. 15:16 bellini

Egy teljes hétvégére Budapestre költözik a Badacsony. Május 30. és június 1. között rendezik meg a Badacsonyi Borfesztivált, amelynek a budapesti Városháza Park ad otthont. A rendezvényen huszonöt kiállító több száz fajta borát kóstolhatják meg az érdeklődők, köztük a Badacsonyi Vulcanust, amely bizonyítottan hatásos a madárinfluenza ellen. A nyitónapra a borlovag-avatás teszi fel a koronát, a Vinum Vulcanum lovagrend megtisztelő címét idén Vágó István és Csiszár Jenő kapja.

A budapesti Városháza Park ad otthont a Badacsonyi Borfesztiválnak, amelyet május 30. és június 1. között rendeznek meg először.

A rendezvényen összesen 25 pincészet több száz fajta borát kóstolhatják meg az érdeklődők, de azok is találnak majd kedvükre való programot, akiket komolyabban érdekel a borászat, előadásokat hallgathatnak meg, az „amatőrök” pedig tájékozódhatnak a badacsonyi régió programjairól, szállás- és turisztikai lehetőségeiről is. Kóstolható lesz többek között a Vulcanus is, amelyben kimutatható a madárinfluenza egyik ellenszere is.

Pénteken 11 órakor lesz a hivatalos megnyitó, 12-től pedig a borlovag-avatás. Ezt követően fajtakóstolók, négytől pedig koncertek lesznek.

Szombaton a program hasonló, 12-től halászléfőző verseny, aztán koncertek, vasárnap pedig már kora délután, kettőtől a zenéé a színpad.

A borkedvelő közönség esténként akár táncolhat is az utcazenész harmonikájának dallamaira.

A Badacsonyi Borfesztiválon természetesen jelen lesz Vágó István és Csiszár Jenő is, akik megkapják a Vinum Vulcanum lovagrend megtisztelő borlovagi címét. Jenő balaton-felvidéki (szigligeti) lakosként maga is a szőlő és a borok szerelmese. Míg István igazi borínyenc, s nagy ismerője a badacsonyi fehérboroknak.

A Badacsonyi Borfesztivál a Városháza Parkban kerül megrendezésre május 30 és június 1 között.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar hír rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr4490249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása