HTML

Friss topikok

Oroszország nyerte az 53. Eurovíziós Dalverseny

2008.05.25. 00:34 bellini

Belgrádban rendezték meg az 53. Eurovíziós Dalversenyt, ezúttal Oroszországnak kedvezett a szerencse. Dima Bilan 272 pontot kapott a szavazó 43 országtól.

Orosz győzelemmel zárult a 2008-as Eurovíziós Dalverseny. Az idei győztes, Dima Bilan 2006-ban már szerepelt a dalfesztiválon, akkor azonban csak a második helyezést érte el, idén azonban már ő léphetett a dobogó fokára. A versenyben utolsó előttiként fellépő énekest Edvin Marton kísérte hegedűjén, a produkció erőssége volt még Evgeny Pluschenko jégkorcsolyázó is.

A második helyet Ukrajna nyerte 230 ponttal, Ani LorakShady Lady című dalával hozta sikerét, őt követte a görög színekben parádézó Kalomira, melynek Secret Combination című dalát 218 ponttal jutalmazták.

A szombat esti show-t Románia versenyzői, Nico és Vlad Mirita nyitotta, Pe-o margine de lume című dalával. A produkció egyik hátránya lehetett, hogy elsőként kezdtek, a végső szavazáson ugyanis a páros csak a 20-ik helyezést érte el, és ezen még az sem segített, hogy Spanyolország és Moldova a maximális 12 ponttal jutalmazta a produkciót.

Az est egyik legnagyobb csalódását a német No Angels csapat okozta. A nemzetközi sikereket is elérő lánycsapat Disappear című dalát hozta el a versenyre, mely már több rádió játszási listáján is szerepel, ez mégsem volt elég a jó pontok begyűjtésére. A lányok csúnyán lebőgtek, produkciójuk gyenge volt, valószínűleg ez volt a németek eddigi legnagyobb lebőgése.

Az idei év trófeáját Kjell Engman designer készítette. Az új trófea egy klasszikus mikrofon, melyet a művész üvegből készített el, adja hírül az Eurovision.tv

A szerb fővárosban megrendezett eseményen Ukrajna, Horvátország, Albánia, Izland, Örményország, Svédország, Lettország, Törökország, Portugália, Görögország, Oroszország, Finnország, Izrael, Bosznia Hercegovina, Grúzia, Lengyelország, Norvégia és Azerbajdzsán vett részt az előzetes szavazatok alapján.

A színpadon más országok képviselői is felléptek, Anglia, Németország, Franciaország, Spanyolország és Szerbia automatikusan bekerült a döntőbe.

Magyarországot Csézy képviselte, azonban az énekesnő annak ellenére, hogy a múlt hét elején arról cikkezett a sajtó, hogy a favoritok között van, mégsem jutott be a végső döntőbe, így Magyarország csak szavazni tudott a már bejutott országok képviselőire.

Az idei esemény mintegy 100 millióan nézték végig világszerte. A Belgrade Arena-ban, ahol megrendezésre került az idei verseny, fellépett már a The Chemical Brothers, Joe Cocker és Andrea Bocelli is. Az Eurovíziós dalversenyt 1956 óta rendezik meg. Az eseményen olyan neves együttesek és énekesek léptek már fel, mint az ABBA vagy Celine Dion.

Ha kíváncsi vagy a versenyre percről perce elolvashatod a Live bejegyzésem.

Szólj hozzá!

Címkék: zene énekes rendezvény sztárok eurovision énekesek celebek együttesek énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr37486080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása