HTML

Friss topikok

53. Eurovíziós Dalverseny

2008.05.24. 20:26 bellini

Hamarosan megkezdődik az 53. Eurovíziós Dalverseny. Az m1 csatorna élőben közvetíti az eseményt. Még a verseny előtt stúdió beszélgetésre kerül sor, melyet Novodomszky Éva vezet, a stúdióban jelen van Csézy is. Sajnos a magyar versenyző nem jutott tovább, noha a héten sok helyen arról cikkeztek, hogy az esélyesek között lesz. És mégsem...

21:05  - Az 53. Eurovision dalfesztivált a Romániát képviselő Nico & Vlad kezdte, Pe-omargine de lume című dalával.

21:12 - Másodikként az angliai Andy Abraham énekes lépett fel, Even If című dalával.

21:16 - Színpadra lépett Albánia képviselője, Olta Boka, aki a Zemrën E Lamë Peng című dalt adja elő.

21:20 - Negyedikként a versenyben a német No Angels áll színpadra, Disappear című slágerükkel. A csapat sokaknak lehet ismerős, hiszen 2002 óta több slágerük hódított a toplistákon. Nemrég új lemezüket is kiadták, a dalt már jó ideje játsszák a slágerlisták. A csapat hihetetlenül hamis az élő közvetítésen. Nem hiszem, hogy esélyesek lennének, ami az ének tudásukat jellemzi, ha nyernek akkor szerintem csakis ismertségüknek köszönhetik azt.

21:24 - Sirusho Örményországból érkezett, és a Qele, Qele dalt hozta el a nagyközönségnek. A csaj hihetetlenül jól néz ki, s még az énektudásával sincs gond, a dal szerintem azért elég gyenge. Majd meglátjuk...

21:28 - Bosznia Hercegovinát Laka képviseli Pokušaj című dalával. A színpadi show inkább érdekes, mint jó.

21:33 - Boaz Izraelből érkezett. A Tűz a szemeidben - The Fire In Your Eyes című dalát Dana International írta, aki már szerepelt a dalversenyen.

21:37 - Finnország ismét egy kemény zenekarral nevezett be a dalversenyre. A Teräsbetoni csapat Missä Miehet Ratsastaa című dalával kívánja meghódítani a mai estét, erre esélyük is van, főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy két évvel ezelőtt a finnek szintén a kemény zenével nyerték meg a versenyt.

21:41 - Horvátország csapata a Kraljevi Ulice & 75 Cents igazi veteránokból áll, ami még jól is jöhet, hiszen a dal fülbemászó, a csapattagok pedig szimpatikusak. Az utcazenészekből összeverődött csapat 50 Centet akarja kifikázni, szerintük ugyanis ők 25 centtel jobbak. A fehér öltönyös rapper nagypapa pedig sokaknak adhat kedvet a szavazásra...

21:45 - Lengyelországnak először sikerült bejutni az Eurovíziós Dalfesztiválra. Őket most Isis Gee képviseli For Life című dalával. A dal szép, a csaj énekelni is tud, de ez ismét egy olyan szám, ami nem hiszem, hogy aratna.

21:49 - Izland a Euroband duo-t küldte a belgrádi versenyre. A két énekes már szerepelt Euróvíziós dalversenyen, akkor mindketten külön külön. Most This Is My Life című dalukat hozták el. A szám pörgős, fiatalos, de lehetnek még meglepetések. Ha jól emlékszem pár évvel ezelőtt az angoloknak volt ilyen jellegű daluk, és mégis elbukták a szavazást.

21:53  - A török induló Mor ve Ötesi Deli dalukat hozta a dalversenyre. A török csapat hazájában nagy sikereknek örvend, kíváncsi vagyok hányan szavaznak majd rájuk.

21:59 - Még 13 ország van hátra a megmérettetésből. 13-ként a portugál VâniaFernandes lép színpadra, aki utolsóként jutott be a döntőbe, Senhora Do Mar (Negras Águas) című dala szintén egy ballada, nagy sikereket nem jósolok neki. A dal egyes részei valahonnan ismerősek nekem.

22:03 - Lettország a Pirates Of The Sea nevű csapatot küldte ki a versenyre. A svéd dalszerzők tollából kikerült Wolves Of The Sea című szerzemény engem egy indulóhoz emlékeztet, akár farsangi dal is lehetne de lehet, hogy pont ez volt a céljuk. Jól hallottam, hogy a kezdéskor hújjogást is lehetett hallani a teremben ?

22:07 - A svéd Charlotte Perrelli nem először szerepel a dalversenyen. 1999-ben meg is nyerte ezt. Svédországban már hatalmas sikereket arat Hero című dala, melyet most a nagyvilágnak is meg akar mutatni. Hogy egy jóbarátomat idézzem, ez most ismét egy olyan taktika, mint a finneknél, egy már sikeres recepttel akarnak ismét nyerni.

22:10 - A rendőrnek készülő Simon Mathew képviseli Dániát. Az egyik esélyesnek tartott énekes All Night Long című dalával szeretne nyerni.

22:14 - Grúzia versenyzője Diana Gurtskaya a békéről énekel. Az énekesnőnek saját alapítványa van, a ma este előadott Peace Will Come című dala szerintem kevés ahhoz, hogy megnyerje a versenyt.

22:18 - Ukrajna Ani Lorak-ot nevezte be a versenyre. Az énekesnő sikeresnek mondhjatja magát, hiszen eddig 4 aranylemeze van, 23 videóklippet forgatott le és egy életrajzi filmet is készítettek róla. Shady Lady című dala energikus, a csaj is 10-es, a színpadi produkció is látványos, meglátjuk mennyire lesz ez elég.

22:23 - Franciaországot Sébastien Tellier underground énekes képviseli. Divine című dala botrányt keltett a franciák körében, mivel az énekes nem volt hajlandó franciául elénekelni a dalt. A dal még sikeres lehet, hiszen napjainkban egyrenépszerűbbek az ilyen jellegű dalok.

22:26 - Azerbajdzsán először vesz részt az Euróvíziós dalversenyen, ki is tett magáért, hiszen az Elnur & Samir duó dala, a Day After Day opera és rock elemekre épül. Ettől még a dal nem lett jó.

22:30 - Görögországot Kalomira képviseli. Az énekesnő Secret Combination című slágerét dobta be a versenyre, az elődötökön a szavazatok 60%-át ő kapta, így nagy az esély arra, hogy ő lépjen ki győztesként ma este. És ismét hújjogást hallok a közönség soraiból.

22:34 - Rodolfo Chikilicuatre képviseli Spanyolországot. Baila El Chiki Chiki című dalok nekem nagyon lapos, a közönség viszont értékelte.
 
22:38 - A Jelena Tomašević feat. Bora Dugic képviselte Szerbiát. Már a dal kezdésekor őrjöngött a közönség, Oro című daluk talán esélyes lehet a ma esti trófeára. Egyébként a dalversenyt világszerte 100 millióan nézik.

22:42 - Oroszország képviselője ismét Dima Bilan, akit ma este Edvin Marton kísér hegedűjével. A Nelly Furtado-val is éneklő Dima Believe című dalával akar ma este nyerni.

22:46 - Utolsóként pedig a Norvég színekben éneklő Maria lép fel, Hold On Be Strong című dalával. Túl gyengus szerintem. És akkor most lehet találgatni, hogy ki nyer ma este.

Dima Bilan nyerte az 2008-as, 53. Eurovíziós Dalversenyt.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar eurovision fesztívál énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr52485763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása