HTML

Friss topikok

Budapesti Pálinka Fesztivál: 150 ezer kupica pálinka fogyott

2008.05.15. 14:56 bellini

A harmadik Budapesti Pálinka Fesztiválon közel 16 ezer látogató kóstolta meg a különlegesebbnél különlegesebb főzetek valamelyikét. A fesztivál közönsége nem panaszkodhatott a kínálatra semmilyen területen: háromszázféle pálinka, ínycsiklandó ételek és két színpad zenei fellépői várták a Városháza Parkba kilátogatókat.

Közel 300-féle pálinkából válogathattak a látogatók a Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kht. által szervezett fesztiválon. Ekkora kínálattal egyszerre egy helyen máshol nem találkozhatnak a pálinka szép időnek is köszönhetően nagy számmal megjelent tisztelői.

A Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kft. azzal a céllal alakult, hogy népszerűsítse a magyar minőségi pálinkát a hazai és a külföldi fogyasztók körében. Az igényes pálinkafogyasztást terjeszteni kívánó eseményükön a közönség az őstermelők jeles italait kóstolhatta és vásárolhatta meg. A Városháza Parkba látogatók Magyarország több tájegységéről származó ital ízvilágával is megismerkedhettek.
A Budapesti Pálinka Fesztivál célja, hogy a pálinkára, mint történelmi értékre felhívja a figyelmet.

- A pálinka sok évszázados múltra tekint vissza a magyar gasztronómiában, készítését és fogyasztását több mint 500 éve írásos emlék őrzi – tudtuk meg Maros Róberttől, a Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kft. ügyvezetőjével. – Tapasztalatom szerint az utóbbi egy-két évben rengeteget fejlődött a pálinka ügye. A 2002-ben elfogadott pálinkatörvénnyel elindult kedvező folyamatok most értek be, az elkövetkező öt-hat év biztosan a pálinkáról fog szólni.

A május 8 - 11. között zajló fesztiválon előadók sokasága szórakoztatta az érdeklődőket. A rendezvény zenei programkínálatát idén is a pálinka magas színvonalához igazították. Jamie Winchester zenekarával egy rendkívüli produkciót adott elő, a fesztivál alkalmából igazi utcazenésznek álltak. További különleges zenei csemegeként fellépett még Takács Eszter, a Roots Kompakt együttes, a Zuboly és a Yellow Sisters is.

Jamie Winchesterről talán kevesen gondolnák, hogy ő is nagy rajongója a hungarikumnak számító pálinkának. Sok helyen járt már a világon, de még sehol máshol nem találkozott hasonlóan ízletes gyümölcsalapú röviditallal.

- Sokáig fenntartásaim voltak a pálinkával szemben - mesélte az énekes. - Aztán pont a két évvel ezelőtti pálinkafesztiválon megmutattak nekem néhány igazán finom fajtát, és azóta elkötelezettjévé váltam. Azonban nem fogyasztok belőle gyakran, mert szerintem a pálinka ivásához nyugodt körülmények kellenek. Ez egy méltóssággal teli ital, amelyet különleges alkalmakra tartogatok.

Nem kell sokáig várnunk az újabb programra, ahol a pálinka a főszereplő, hiszen a Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kft. októberben megrendezi a második Pálinka- és Kolbászfesztivált. Októberben is különleges kínálattal és színes programokkal várnak sok szeretettel minden ínyenc érdeklődőt!

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar hír rendezvény fesztívál

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr18470855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása