HTML

Friss topikok

A badacsonyi vulcanus lehet a madárinfluenza ellenszere!

2008.05.14. 17:26 bellini

Tudományos vizsgálatok támasztják alá, hogy a Vulcanus fehérbor – egyéb pozitív tulajdonságai mellett – a madárinfluenza megelőzésére, annak ellenszereként is hatásosan működhet. A nemes nedű két olyan anyagot – a sikiminsavat és a kvercetint – is tartalmaz, amelyeknek vegyülete a betegség megelőzésében hatékonynak tartott egyik gyógyszer, a Tamiflu legfontosabb hatóanyaga.

Különösen érdekes, hogy a Magyarországon termesztett és forgalmazott fehérborok közül a badacsonyiakban igen magas ez az érték, azok közül is kimagasló a Vulcanus ebből a szempontból.

Nemcsak a madárinfluenza megelőzésében hatékonyak a fehérborok, közöttük a Vulcanus is: olyan molekulát is tartalmaznak, amely lassítja az öregedést. Kellő mértékben fogyasztva tehát nemcsak védettségre tehetünk szert a betegséggel szemben, de megőrizhetjük fiatalságunkat is.

A gyógyhatású borokat május 30. és június 1. között bárki megkóstolhatja a budapesti Városháza Parkban, ahová néhány napra felköltözik a Balaton-felvidék gyöngyszeme, Badacsony.

A Badacsonyi Borfesztivál a Városháza Parkban kerül megrendezésre május 30 és június 1 között.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar hír érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr18468653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása