HTML

Friss topikok

Labdarúgó Európa-bajnokság az MTV-ben

2008.05.08. 19:24 bellini

Napra pontosan egy hónap múlva kezdődik az Euro 2008, a labdarúgó Európa-bajnokság. Nyolc városból 31 mérkőzést közvetít nézőinek élőben a Magyar Televízió. A helyszínekről a Híradó külön tudósításokkal jelentkezik, a döntő napján pedig Bécsből sugározza a teljes félnyolcas főkiadást.

A Magyar Televízió a labdarúgó Európa-bajnokságok 1960-as debütálása óta közvetíti a legrangosabb kontinensviadalt. Az idén nyolc városból négy riporter kommentálja a mérkőzéseket, rajtuk kívül a budapesti stúdióban két műsorvezető pár és a meghívott szakértők elemzik majd a találkozókat.

„2008 a sport éve az MTV-ben. Négy éve erre a nyárra készülünk, minden eddigi munkánk itt érik majd be – nyilatkozza Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője - Az előző monstre foci esemény másik tévétársaságé volt, most az egészséges verseny szellemében igyekszünk minden eddiginél jobb produkciót varázsolni a képernyőkre. Gundel Takács Gábor, Egri Viktor és a Somos ikrek személyében a kommentátor csapat maximálisan felkészült, a stúdióban pedig a műsorvezető párosok és a szakértő vendégek már holnap kamera elé ülnének, felőlünk akár kezdődhetne is. Gondolom, nem vagyunk egyedül…”  

Csúcseseményhez a szakma csúcsa dukál, így az MTV szakértő vendégei két volt szövetségi kapitány és egy rutinos labdarúgó szakkommentátor lesznek: Bozsik Péter váltótársai Várhidi Péter és Bánfi János.

Ahogy a Magyar Televízió az utóbbi két szezonban a klubfutball top-sorozatát, a Bajnokok Ligáját is egész estés adások keretében, háttérelemzésekkel és érdekességekkel tálalja, úgy az Európa-bajnokságok mérkőzései sem csak 90 perces eseményt jelentenek.

A stúdióban már a kezdő sípszó előtt fél órával elkezdődik a felvezetés, a szünetben és a mérkőzések után pedig a gyors összefoglalót a meghívott vendégek értékelése követi. Ugyancsak a Bajnokok Ligájában kipróbált és bevált módszer szerint a helyszínen tartózkodó kommentátorok minden lehetséges alkalommal élőben jelentkeznek a mérkőzések előtt a pálya széléről, hogy megosszák a nézőkkel a legfrissebb híreket a kezdés előtt.

Minden mérkőzést élőben sugároz az m1, a csoportmeccsek harmadik fordulójában viszont – a bundázást elkerülendő – egyszerre játsszák a továbbjutást eldöntő találkozókat. Így az egyik mérkőzést, a továbbjutás szempontjából fontosabb találkozót az m1, vele párhuzamosan a másikat, szintén élőben az m2 adja. Mivel az m2 nem országos lefedettségű csatorna (továbbá két mérkőzést nemigen lehet egyszerre nézni) ez utóbbi mérkőzést az m1-en ismétlésben is megtekinthetik a nézők. Természetesen az se marad le, aki valamiért nem tudja élőben nézni a mérkőzéseket: másnap 9.00, és 14.00 órai kezdéssel minden mérkőzést megismétel az m1.

Az MTV minden korábbinál nagyobb feladatok megoldását vállalta az idei labdarúgó Európa Bajnokság közvetítése kapcsán. Azon túl ugyanis, hogy 8 városból 31 meccset, legalább 130 óra műsoridőben mutat meg a nézőknek, lesz számos különlegesség. A Híradó például úgy követi a kontinens legrangosabb sporteseményét, hogy a meccsek napjain az adott svájci vagy osztrák városból külön helyszíni tudósításokkal jelentkezik, bemutatva a város reakcióit a világeseményre. A döntő napján pedig a helyszínről, Bécsből sugározza a Híradó főkiadását Magyarország első televíziója, az 51 éves MTV. „A foci EB ma már nemcsak egy sportesemény, hanem Európa legjelentősebb fesztiválja, amely milliókat mozgat meg: emberek és eurók millióit. A híradóban ezt a fesztiválhangulatot, meg persze a gazdasági, kulturális érdekességeket mutatjuk majd be a helyszínről. Az EB stadionokon kívüli világát” – mondta Kert Attila az MTV hírigazgatója.

Szólj hozzá!

Címkék: média tv sport magyar hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr32460322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása