HTML

Friss topikok

Légy Te Európa legjobb amatőr fotósa!

2008.04.16. 08:34 bellini

Jól szerepelnek a magyar fotósok a Canon nemzetközi amatőr fotópályázatán. Csatlakozz te is!

Még két hétig, 2008. április 30-ig jelentkezhetsz a Canon első nemzetközi amatőr fotópályázatára, amelyre 18 európai országból, többek között Magyarországról is várják a lelkes hobbifotósok pályázatait. A pályázatra ingyen regisztrálhatsz a négy kategória egyikében – portré, tájkép, sport és makró – és a http://www.canon-europe.com/amegbizas honlapon.

A 18 résztvevő európai országból eddig összesen 18.478 fénykép, köztük 755 magyarországi pályázat verseng a Canon által kitűzött komoly lehetőségekért és nyereményekért. A hazai fotózási kedv óriási. A honlapra feltöltött magyarországi fényképek száma a szomszédos országokhoz képest jelenleg az első helyen áll. Az öreg kontinensnek csupán olyan nagy országaiban tapasztalható nagyobb részvételi hajlandóság, mint Portugália (827), Németország (1.034), Franciaország (1.338), az Egyesült Királyság és Írország (1.379), Lengyelország (1.672), Spanyolország (2.214), Olaszország (3.025), valamint Hollandia (3.150).

A többszintű pályázat első körében sor kerül az országos kategórianyertesek kiválasztására. Ha rád esik a választás, egy 520 ezer forint értékű EOS fotós ajándékcsomag és egy UEFA EURO 2008 selejtező meccsre szóló jegy között dönthetsz. Az országos elődöntőket követően az egyes országok kategórianyerteseit nemzetközi viszonylatban is összehasonlítja a Vicki Couchman, elismert sajtó- és portréfotós által vezetett szakértőkből álló testület. A döntőt 2008. június 22-e és június 27-e között rendezik meg Bécsben, amelyre a kategóriák legjobbjai, az egyes országok döntősei közül kategóriánként 2 fő, azaz összesen 8 versenyző kerülhet be. Döntősként kieséses versenyben küzdhettek meg egymással, melynek eredményeképpen kiválasztásra kerülnek a nemzetközi kategórianyertesek. Ennek a végső megmérettetésnek a legizgalmasabb mozzanatait a Canon filmre veszi és a későbbiekben Európa-szerte bemutatja. A 4 nemzetközi kategórianyertes fődíjként 2008. második felében lehetőséget kap arra, hogy egy életre szóló élményt szerezve részt vegyen egy fényképészeti álommegbízáson.

A pályázatra regisztrálni és képeket feltölteni 2008. április 30-ig lehet. Ezt követően 2008. május 1-jével veszi kezdetét az online közönségszavazás, amely május 19-ig tart. További információ a http://www.canon-europe.com/amegbizas weblapon érhető el.

Gyakori kérdéseka Canon nemzetközi amatőr fotópályázata kapcsán

Kik vehetnek részt a Canon amatőr fotópályázatán?

Mindenki, aki a regisztráció idején betöltötte 18. életévét és nem hivatásos fényképész. Hivatásos/profi fényképésznek minősül, aki fotózásból él, vagy ezzel a tevékenységgel egészíti ki jövedelmét.

Kik nem vehetnek részt a Canon amatőr fotópályázatán?

A pályázaton nem vehet részt, aki a regisztráció idején nem töltötte be 18. életévét. Továbbá nem vehet részt az sem, aki a Canonnal kapcsolatban van – beleértve többek között a Canon munkatársait és azok családtagjait, valamint olyan vállalatok alkalmazottait, akik marketing, PR vagy kommunikációs szolgáltatásokat nyújtanak a Canonnak.

Ki számít amatőrnek?

Az számít amatőrnek, aki nem hivatásos/profi fényképész, azaz nem fotózásból él, vagy egészíti ki jövedelmét.

Ki számít profi fotósnak?

Az számít profi/hivatásos fényképésznek, aki fotózásból él vagy ezzel a tevékenységgel egészíti ki jövedelmét.

Mi történik, ha kiderül, hogy egy pályázó részvétele nem szabályos?

A Canon fenntartja magának a jogot, hogy minden pályaművel kapcsolatos regisztrációt ellenőrizzen. Amennyiben olyan tény merül fel, amely alapján a pályázatban való részvételről kiderül, hogy az nem szabályos, a regisztrációt a Canon törli a rendszerből, a pályázatot pedig érvényteleníti. Ha szabálytalan részvételre eredményhirdetést követően derül fény, és az bármelyik díjazottat érinti, az eredményét a Canon törli, díját és helyezését automatikusan a második helyezett kapja.

Mit ért a szabályzat azon, hogy nem vehet részt a versenyben az, akinek a Canonnal kapcsolata van?

Ez a szabálypont a szerződéses üzleti kapcsolatokra vonatkozik. Ennek megfelelően nem vehet részt a pályázaton, az, aki saját maga, vagy akinek munkáltatója közvetlen szerződéses üzleti kapcsolatban áll a Canonnal.

Mit kell tennem ahhoz, hogy pályázhassak „A Megbízásra”?

Első lépésben regisztrálnod kell a http://www.canon-europe.com/amegbizas honlapon. A néhány perces műveltet követően ki kell választanod azt a kategóriát, amelyben indulni szeretnél pályaműveddel, majd fel kell töltened a versenybe szánt képet. A feltöltés során a kép készítésével kapcsolatban különböző a körülményekre vonatkozó információkat lehet megadni. Így az alkalomra vonatkozó információkat, az időpontot, a technikai részleteket stb. A regisztráció ingyenes.

Milyen készülékkel készült pályaművel nevezhetek?

Bármilyen fényképezőgéppel készült fotóval indulhatsz a versenyben, függetlenül attól, hogy az digitális vagy hagyományos technológiával készült és szkennelt fotó.

Milyen méretű, felbontású és formátumú fotóval nevezhetek?

Csak JPG formátumú, legfeljebb 4 MB méretű fényképet tölthetsz fel a pályázat honlapjára. A kép felbontására vonatkozóan nincsen korlátozó előírás. Minden olyan pályázót kizárnak, aki olyan fényképet ad be, amelyen internetes cím, e-mail cím, vagy hasonló azonosítható információ látható.

Mi a teendő, ha véletlenül rossz képet töltöttem fel?

Ilyen esetben a hibát jelezheted az info@canon.hu e-mail címen, ahol a Canon csapata segítségedre lesz.

Mi a teendő, ha törölni szeretném a nevezésemet?

Ilyen esetben a szándékodat jelezned kell az info@canon.hu e-mail címen, ahol a Canon csapata segítségedre lesz.

Milyen kategóriák közül lehet választani?

A pályázaton 4 kategória valamelyikében indulhatsz: Sport, Makró, Tájkép és Portré.

Arra vonatkozóan nincsen szabályozás, hogy milyen fotóval lehet az egyes kategóriákban pályázni, így szabadon eldöntheted, hogy képeddel melyik kategóriában indulsz.

Hány kategóriában lehet pályázni?

Csak egy pályázattal élhetsz, csak a kategóriák egyikében és csak abban az országban, amelynek lakosa vagy, azaz amely országban állandó lakcímmel rendelkezel. Ennek megfelelően 2008. április 30. éjfélig ki kell választanod azt az egy kategóriát, amelyikben egy általad kiválasztott képpel versenyezni szeretnél. A Canon ellenőrzést fog végezni minden regisztrációval és pályázattal kapcsolatban, hogy ezt biztosítsa, és minden olyan regisztrációt vagy nevezést kizár a versenyből, amely a fentieket sérti.

Hány képpel lehet pályázni?

Csak egy képpel nevezhetsz az általad kiválasztott egyetlen kategóriában.

Mennyibe kerül a nevezés fotópályázatra?

A versenyben való részvétel semmilyen vásárlást, regisztrációs vagy belépési díjat nem igényel.

Mik a határidők és mi a verseny menete?

1.        A regisztrációs és feltöltési időszak határideje: 2008. április 30.

Ez azt jelenti, hogy 30-án még tölthetők fel képek egészen a nap végéig, éjfélig.

2.        Szavazási időszak: 2008. május 5-én kezdődik és 2008. május 18-án zárul le. Ez azt jelenti, hogy 5-én már szavazhatnak a pályaművekre a regisztrált látogatók, és 18-még adhatók le szavazatok egészen a nap végéig, éjfélig.

3.        Kiválasztási időszak: 2008. május 19-én kezdődik, 2008. május 24-én a nap végéig tart, azaz éjfélkor zárul le. Ebben az időszakban választja ki a zsűri a kategóriánkénti 10 legtöbb közönségszavazatot kapott pályaműből országonként a kategórianyerteseket és a nemzetközi mezőny 8 döntősét, akik indulhatnak a döntőben.

4.        Döntő: 2008. június 22-e és 2008. június 27-e között zajlik Bécsben, Ausztriában. Az esemény kapcsán a döntősök számára az utazás, a szállás és az étkezés költségeit a Canon finanszírozza.

Meddig lehet regisztrálni „A Megbízásra”?

A regisztráció 2008. március 17-től 2008. április 30-ig tart. Ez idő alatt bármikor regisztrálhatsz a http://www.canon-europe.com/amegbizas honlapon.

A regisztrációról mikor és hogyan kapok visszaigazolást?

A regisztrációról e-mailben kapnak visszaigazolást a pályázók. Ha nem kapsz e-mailben visszajelzést a Canontól a regisztráció sikerességét illetően, jelezd ezt az info@canon.hu e-mail címen, ahol a segítségedre sietnek.

Honnan tudom, hogy sikerült a regisztráció és jól töltöttem fel a képem?

A regisztrációról és a nevezett kép Galériába történő sikeres feltöltéséről a Canon visszaigazoló e-mailt küld részedre az általad megadott e-mail címre. Ha nem kapsz ezekre vonatkozó visszajelzést a Canontól, jelezd ezt az info@canon.hu e-mail címen, ahol a segítségedre sietnek.

Mi a teendő, ha ki szeretném cserélni a feltöltött képet?

Bármilyen módosítással szeretnél élni a pályázatoddal kapcsolatban, a feltöltési időszak végéig (2008. április 30., 24 óra) jelezheted ezt a szándékodat az info@canon.hu e-mail címen.

Mi a teendő, ha módosítani szeretném a képleírást?

Bármilyen módosítással szeretnél élni a pályázatoddal kapcsolatban, a feltöltési időszak végéig (2008. április 30., 24 óra) jelezheted ezt a szándékodat az info@canon.hu e-mail címen.

Mi a teendő, ha módosítani szeretném a személyes adataimat?

Bármilyen módosítással szeretnél élni a pályázatoddal kapcsolatban, a feltöltési időszak végéig (2008. április 30., 24 óra) jelezheted ezt a szándékodat az info@canon.hu e-mail címen.

Ha neveztem a versenyre, attól még szavazhatok-e a többiek pályaműveire vagy magamra?

Igen. Lehetőséged van arra, hogy szavazz a versenyben résztvevő fényképekre az alábbi feltételekkel. Fényképenként csak egy szavazatot adhatsz le, ugyanakkor bármilyen számú fényképre leadhatod a szavazatod. Ennek megfelelően egy szavazatot adhatsz le saját fényképedre is.

Bármilyen számú szavazattal élhetek?

A feltöltési időszak alatt (2008. március 17-től 2008. április 30-ig 24 óráig) minden versenyzőnek és regisztrált szavazónak lehetősége van arra, hogy leadja szavazatát a pályaművekre a honlapon keresztül a következő feltételekkel: minden versenyző és regisztrált szavazó fényképenként csak egy szavazatot adhat le. Mindazonáltal minden versenyző és szavazó bármilyen számú fényképre le tudja adni a szavazatát; és a versenyző szavazhat a saját fényképére is.

Mit határoznak meg a közösségszavazatok?

A közönségszavazatok által országonként és kategóriánként a 10 legtöbb közönségszavazatot kapott pályamű kerül a zsűri elé. Ezek közül választja ki a zsűri az országos kategórianyerteseket (kategóriánként 1 főt), majd a nemzetközi döntősöket (a nemzetközi mezőny kategórianyertesei közül kategóriánként két főt, azaz 8 döntőst)

Ki bírálja el a fotókat?

A háromfős zsűri a fotográfia terén járatos szakértőkből áll. A közönségszavazatok fényképeiből a Zsűri úgy választja ki az elődöntősöket, hogy kiválasztja a legjobb fényképet kategóriánként és országonként

Milyen szempontok szerint döntenek a nyertes pályaművekről?

A zsűri az alábbi szempontok szerint értékeli a pályázatokat:

-                                                                eredeti látásmód;

-                                                                gondos kompozíció;

-                                                                mesélő elem;

-                                                                tiszta, éles expozíció;

-                                                                valami szokatlan, egyedülálló (nem klisészerű);

-                                                                erős és egyszerű képalkotás;

-                                                                érzelmi kapcsolat;

-                                                                egy, valami különlegeset felfedő pillanat megfogása

Mindezek együttes összhangja is döntő fontosságú.

Hova fordulhatok, ha segítségre vagy információra van szükségem?

Bármilyen kérdésed van, vagy probléma merül fel a pályázattal kapcsolatban, ennek tényét az info@canon.hu e-mail címen jelezheted. Leveledre hamarosan reagál a Canon csapata.

Mikor hirdetik ki az országos kategórianyerteseket?

Az országos kategórianyerteseket 2008. május 26-tól e-mailben értesítik a győzelem tényéről, valamint a díjkiosztással kapcsolatos részletekről. A nyerteseknek 2008. június 2-án, közép-európai idő szerint 12:00 óráig vissza kell igazolniuk, hogy a nyereményt elfogadják. A nyertesek hivatalos kihirdetésére a honlapon 2008. június 6. kerül sor.

Mi a teendő, ha értesítést kapok arról, hogy az országos kategórianyertesek közé kerültem?

Amennyiben e-mailben értesítést kapsz arról, hogy bekerültél az országos kategórianyertesek közé, 2008. június 2-ig, közép-európai idő szerint 12:00 óráig vissza kell igazolnod, hogy elfogadod-e a nyereményt. Ha nem fogadod el, akkor azt automatikusan a második helyezettnek ítélik oda.

Mi az országos kategórianyertesek díja?

Az országos kategórianyerteseknek lehetőségük van eldönteni, hogy elviszik-e a biztos nyereményt az 520 ezer forint értékű EOS fényképezőgép készletet és befejezi a versenyt, vagy inkább folytatja a versenyt és a nemzetközi mezőnyben is megméretteti magát. Ebben az esetben azonban az EOS fényképezőgép szettet a Kategória második helyezettje kapja.

Hogyan zajlik az országos díjkiosztó?

Amennyiben az országos kategórianyertesek közé kerültél, erről és a díjkiosztás részleteiről e-mailben kapsz hivatalos értesítést.

Hogyan és mikor dönthetek arról, hogy indulok-e a nemzetközi megmérettetésben?

Ha kiválasztják a fényképedet az országos kategórianyertes fotók közé, akkor  felkínálják a lehetőséget, hogy az 520 ezer forint értékű EOS ajándékcsomagot választva abbahagyod a versenyt, vagy folytatod a megmérettetést a nemzetközi mezőnyben is. Az első helyezetté a döntés joga, de a második helyezett is mindenképpen nyer. A második helyezett nyereménye az első helyezett döntésétől függ. Ha a nemzetközi mezőnyben bekerülsz a 8 elődöntős közé (kategóriánként 2 pályázó a 18 ország összes pályaművéből) lehetőséget kapsz, hogy kiutazz az EURO 2008 futballbajnokság selejtező meccsére, ahol egy kieséses versenyben kerül kiválasztásra a 4 nemzetközi kategórianyertes.

Mikor hirdetik ki a nemzetközi kategórianyerteseket?

A nemzetközi kategórianyerteseket a bécsi döntő során a helyszínen hirdetik ki. A nyerteseknek a bejelentés alkalmával nyilatkozniuk kell, hogy elfogadják-e a nyereményt. A nemzetközi kategórianyertesek fődíja egy fényképészeti álommegbízásban való részvétel lehetősége. Ha a nyereményt a díjazott elutasítja, a díját a második helyezettnek ítélik oda.

Mi a nemzetközi fotópályázat fődíja?

A nemzetközi kategórianyertesek ez EURO 2008 futballbajnokság selejtező meccsén kapnak feladatot, ahol egy kieséses versenyben kerül sor a 4 nemzetközi kategórianyertes kiválasztására. A 4 kategórianyertes fődíja egy fényképészeti álommegbízásban való részvétel lehetősége. Ha a nyereményt a díjazott elutasítja, díját a második helyezettnek ítélik oda.

Honnan tudom meg, hogy továbbjutottam-e?

A továbbjutásról az érintettek e-mailben hivatalos értesítést kapnak a Canontól.

Hogyan tudom megnézni, hogy kik és milyen képpel pályáztak rajtam kívül?

„A Megbízás” honlapján a Galériában láthatod, hogy országonként és kategóriánként hány pályaművel indultak a versenyben.

http://ta.canon-europe.com/index.php?pg=gallery&cc=hu&lc=hu

Milyen országokból lehet jelentkezni a fotópályázatra?

„A Megbízásra” Európa 18 országából lehet indulni, melyek a következők: Andorra/Spanyolország, Ausztria, Belgium/Luxembourg, Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Magyarország, San Marino/Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság /Írország és Szlovákia. Minden jelentkező a saját, regisztráció időpontjában bejegyzett állandó lakcíme szerinti országban nevezhet.

 

1 komment

Címkék: magyar pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr18427726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása