HTML

Friss topikok

TRANSITION: Ismerős nevek együtt egy teljesen új formációban

2008.04.10. 15:50 bellini

2007 nyarán Szendőfi Péter (dob) és ifj. Szakcsi Lakatos Róbert (zongora, billentyűs hangszerek) közös ötlete alapján alakult meg a Transition zenekar Mits Gergő (basszusgitár, nagybőgő) és Fekete Kovács Kornél (trombita, szárnykürt) közreműködésével. Április 11-én pénteken 21 órától a Budapest Jazz Club színpadán lépnek fel az ősszel megjelenő lemezük teljes repertoárjával.

Az együttest alkotó négy zenész a hazai könnyűzenei élet kimagasló és számos szakmai díjjal elismert művészei. Különféle produkciókban már számtalanszor játszottak együtt, de ebben a négyes felállásban közösen még sosem. A formáció igazi kuriózumnak számít a magyar jazz életben.

Repertoárjukban a modern jazz olyan válfaját művelik, melybe a szinte free jazzes hangzástól a funkysabb, keményebben lüktető szerzeményekig minden belefér. A zenekar neve is mutatja: átformálják, más köntösben mutatják be az ismert stílusirányzatok jelleget adó vonásait.

A Transition zenekar őszre tervezett albumának érdekessége, hogy az együttes minden tagja nemcsak hangszeres előadóként, de zeneszerzőként is jelen van a csapatban. Így a szerzemények a legkülönbözőbb jellegűek és ennek köszönhetően a zenekar hangzása is.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar koncert énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr19419902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása