HTML

Friss topikok

A Naplegenda Kínában is sikert aratott

2008.04.10. 15:53 bellini

A Naplegenda című táncprodukció márciusban a magyar kultúra hirdetője volt Kínában. A „Szabadság, szerelem” elnevezésű kulturális programsorozat keretein belül ugyanis számos magyar művész, előadó és produkció kapott bemutatkozási lehetőséget, köztük a Naplegenda és a MÁNE másik darabja a Magyar Concerto-Hommage á Bartók Béla című darabja.

Az Állami Nép Együttes márciusban indult útnak, ahol elsőként Belső-Kínába látogattak el, majd Hongkongban léptek fel. A Hongkongi Nemzetközi Fesztivál keretein belül a szervezők kétszer hirdették meg az előadást, de a nagy érdeklődésre való tekintettel egy harmadikat is be kellett iktatniuk. Az előadások a magyar nemzeti ünnepen, március 15-én illetve az azt követő napokon kerültek bemutatásra.

Kínában a kelet-európai színeket, hangulatokat megidéző táncprodukciót óriási ováció fogadta. Magyarországon ez idő alatt a Tom-Tom Records folytatta a produkció Dvd megjelenésének előkészítését. A 2007 őszén, a Művészetek Palotájának Fesztivál Színházában megörökített előadás gyönyörű táncképei április végétől 5.1-es hangminőségben lesznek élvezhetőek.

A DVD-vel a kiadó szeretné megörökíteni a produkció új, egyedi minőségű látvány – és hangzásvilágát. A kiadás másik célja, hogy a magyar zene és tánc kultúra Naplegendában való megjelenítése ne csak a ma generációjának nyújtson kellemes kikapcsolódást otthon, hanem a jövőben is bizonyítéka legyen kultúránk színes, sokoldalú voltának.

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr53419905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása