HTML

Friss topikok

Aszpirinnal megelőzhető az asztma

2008.04.05. 08:25 bellini

Minden évben több ezer gyermeken mutatják ki az asztmát. Ez a betegség egyre elterjedtebb a fiatalok körében, okozója legtöbb esetben a szennyezettség.

Az asztma a légutak krónikus betegsége, leginkább légzési nehézségeket okoz a légzőszervek megduzzadása következtében. Egy nemrég elvégzett kísérlet során, amerikai kutatók egy csoportja arra derített fényt, hogy Aszpirinnel csökkenthető a betegség kialakulásának esélye.

A módszert 40 ezer nőn vizsgáltál, melyek életkora meghaladta a 45 évet. A nőket két csoportra osztották. Egy részük naponta 100 ml aszpirint kapott, míg a többiek más gyógyszereket szedtek. Az eredmények során kiderült, hogy azoknál a nőknél akik naponta aszpirint szedtek az asztmás megbetegedések száma elérte a 872 személy, míg társaiknál ez a szám elérte a 963-t. A kísérlet során azt is megfigyelték, hogy az aszpirin a dohányzó nőknél is hatásos, elhízott nők esetében azonban nincs hatása.

A férfiak esetében a megbetegedés esélye 22%-al csökkent. Már régóta ismert az a tény, hogy az aszpirin pozitív hatásokkal bír a szervezetre nézve. Sikeresen megelőzhető vele a rák különböző formája, megelőzhető a szívinfarktus és az agyvérzés is.

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr45412023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása