HTML

Friss topikok

Tájfutó Világbajnokság Miskolcon

2008.03.19. 11:55 bellini





Magyarország nyerte el a jogot a 2009-es Tájékozódási Futó Világbajnokság megrendezésére. Az esemény 26 év után tér vissza Magyarországra - 1983-ban Zalaegerszeg látta vendégül a világ legjobb tájfutóit.


A szervezők 40-45 ország 400-450 versenyzőjének részvételére számítanak, s három egyéni számban (rövid-, közép- és hosszútáv), valamint váltóban avatnak világbajnokot.

A tájfutók legrangosabb eseményével párhuzamosan, szintén Miskolc-központtal kerül megrendezésre a 6. Trail-O Világbajnokság is, ahol a mozgássérült és az ép indulók együtt versenyezve döntik majd el a világbajnoki helyezések sorsát.

Ezen a seregszemlén 15-20 ország 100-120 versenyzője közül kerül majd ki a három kategória - nyílt, paralimpiai egyéni és csapat - győztese.

Mindkét világbajnokság központja a Miskolci Egyetem campusában kerül majd kialakításra, mely erre az időre egy "tájfutó faluvá" változik.

Szólj hozzá!

Címkék: sport magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr19387565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása