HTML

Friss topikok

Warren Buffet, a világ leggazdagabb embere

2008.03.06. 10:30 bellini

Warren Buffet, a legendás amerikai befektető, aki a Berkshire Hathaway Inc élén áll, kielőzte Bill Gatest, a Forbes magazin által összeállított milliárdosok listáján.


Bill Gates búcsút mondhat a világ leggazdagabb embere címnek, ugyanis a Forbes magazin új toplistája szerint már nem ő a világ leggazdagabbja. Helyét a befektetésekkel foglalkozó Warren Buffet vette át, aki a Berkshire Hathaway Inc vezetője.

A Forbes szerint Buffet vagyona 62 milliárd dollárra tehető. A telekommunikációs szektorban tevékenykedő Carlos Slim Helu a toplista második helyezettje lett, vagyona 60 milliárd dollárra tehető a magazin szerint, míg a Microsoft vezetője csupán a harmadik helyre került az idei listán, miután 13 évig vezette az első pozíciót.

A Forbes szerint Gates vagyona 58 milliárd dollárra tehető.

Buffet sikere figyelemre méltó, főleg ha figyelembe vesszük a pénzügyi szektor áramlatait, valamint azt is, hogy Buffet nemrég bejelentette, vagyona egy részét karitatív célokra használja fel.

"Annak ellenére, hogy évente vagyonának egy részét elosztja, jelentősen megnövekedett Buffet vagyona" - nyilatkozta a Forbes magazin igazgatója, Steve Forbes, aki azt is hozzátette, hogy az elmúlt évben az Omaha-i mágnás vagyona 10 milliárd dollárral gyarapodott.

Buffet 2006-ban bejelentette vagyonának 85%-át öt szervezetnek szeretné szétosztani, többek között a Bill & Melinda Gates Foundation-nak. A Reuters szerint Bill Gates is jelen van a Berkshire Hathaway üzletben, valamint jó barátságot folytat Buffetel.

A Forbes idei listáján 469 amerikai milliárdos szerepel, míg 656-an az Amerikai Egyesült Államokon kívül gyűjtik vagyonaikat. Az elmúlt négy évben duplájára nőtt a milliárdosok száma. Oroszország foglalja el a második helyet, összesen 87 dollár milliárdos van az országban. Jelenleg Moszkvában sokkal több milliárdos él, mint New Yorkban.

A legfiatalabb milliárdos Mark Zuckerberg. A 23 éves fiatal a Facebook által vált híressé, összvagyona 1,5 milliárd dollárra tehető.

Szólj hozzá!

Címkék: hír business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr48367970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása