HTML

Friss topikok

R.E.M. - Accelerate - jön az új album

2008.03.06. 21:53 bellini

Március 31-én jelenik meg az R.E.M. 14. stúdióalbuma, „Accelerate” címmel. „Valami nagyon gyorsat és ütőset szerettünk volna csinálni.” – mondja Stipe.

És lám, pont így is lett. A 11 dal mindegyike vibráló és lényegre törő. Mindegyiken érezhető, hogy a korszak egyik legelismertebb, legkedveltebb és legkreatívabb csapata új magasságokban szárnyal.

„Az egész létezésünk értelmét érinti, hogy gyermekként van egy álmod, egy 13 éves álmodozó gondolatai 1973-ban. Aztán környezet-gazdálkodásból diplomát szerzel a polgári és női jogok harcának közepette.” – meséli. „Annyira mérges vagyok, amikor arra gondolok, amit tiniként elképzeltem arról, milyen lesz a XXI. század, és most pedig szembesülök a szomorú valósággal. Ez a lemez megemlékezik arról a jövőről, amit szerettem volna, és azt fogom mondani: ’Most akarom az én jövőmet!’”

Az R.E.M. új lemeze több részletben, Vancouverben, Dublinban, és természetesen a georgiai Athensban, a csapat törzshelyén készült az együttessel elsőként együtt dolgozó co-producer, Jacknife Lee közreműködésével, akit egyébként a U2-ból ismert Edge ajánlott a fiúk figyelmébe.

„A művészet, a pop kultúra és a zene, amiről manapság szó van. És ez az, amiről ez a lemez szól – amiről manapság szó van.” - mondja Stipe.

Szólj hozzá!

Címkék: zene album énekesek együttesek megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr49369049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása