HTML

Friss topikok

FRESHFABRIK - Finest

2008.03.06. 21:55 bellini

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a 90-es évek egyik legjelentősebb hazai modern metal albuma a FreshFabrik Nerve-je volt, amit a 2001- ben méltán Arany Zsiráf Díjas „Drive My Hand“ album koronázott meg az új évezred elején. E két lemez megjelenésével nagyjából egyidőben elindult valami a magyar undergroundban, és valószínűleg sokan gondolnak vissza jó érzéssel ezekre az évekre. Párás szemű nosztaligiázásra azért nincs ok, hiszen az akkor indult zenészgeneráció javarészt még csak harmincas éveinek elejét-közepét tapossa, a Fabrik (és Warpigs és Publo Hunny és korai HS7 és UP és még sorolhatnánk) bulijain szocializálódott közönség pedig túlnyomórészt a harmadik X-et sem érte el. Ettől függetlenül tény, hogy a zenekar első videoklipjét éppen tízenöt éve sugározta először a londoni székhelyű MTV zenecsatorna és konferálta be Paul King „120 minute“, mára már legendásnak számító műsorában a Sexepil „Jerusalem“ című klipjével egyetemben. A FreshFabrik közben 2004 nyarán kijött még egy tőlük kicsit szokatlan, ámbátor rendkivűl merész, a korábbiaknál jóval líraibb albummal „ Dead Heart In Living Water“ címmel, ami ugyancsak nagy sikert aratott világszerte.

Nem csoda hát, hogy a 2008 jubileumi év nyitányaként, a nagy múltú FreshFabrik zenekar február közepén egy "felturbózott best of" albummal lepte meg, - „Finest” címmel - rajongóit, és mindazokat, akik kedvelik az igényes, modern rock zenét, valamint kíváncsiak a formáció, immáron másfél éve regnáló új - régi énekesére, Oláh Szabolcsra és az ő FF életérzésére. Bár a dalok egyike-másika ismerősen csenghet a FF szakértők népes táborában, ám a korábbi lemezek slágereit is megpróbálta a csapat - Kovács Levente vezérletével és Oláh Szabolcs, Barabás Béla, valamint Szabó András segédletével - új, korszerűbb köntösbe burkolva tálalni, ezzel is hűen tükrözve pillanatnyi hangulatuk, zenei világuk leglényegesebb momentumait. A lemez jó néhány új számot is tartogat a kíváncsi nagyérdemű számára, s ezek közül a „Life is Passing By” című nótához készült, legújabb és egyben legelső Road Movie FF klip, mely az idei olaszországi és angliai lemezbemutató koncertturnékat véve alapul nyújt némi betekintést a FreshFabrik zenekar mindennapjaiba. A klip máris 11. az MTV Rock Charton és 25. az MTV Top Selection 50-en. Olyan ínyencségek is hallhatók még az új, jubileumi FF albumon, mint a magyar VIVA zenei csatornán 2006 telén hónapokig a Top 10–ben tanyázó On’n’On FF sláger, az UP zenekarból ismert Újvári Péter közreműködésével.

A Finest tökéletes áttekintést nyújt hazánk egyik legeredetibb, legelőremutatóbb modern rock zenekarának eddigi pályafutásáról.

Szólj hozzá!

Címkék: zene énekes album énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr39369051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása