HTML

Friss topikok

Varázszene a Teátrum turnén

2008.02.28. 10:12 bellini

Magyarország egyik elsőszámú zenekara mindig új színnel tölti meg koncertturnéit. Ennek jegyében indul útjára február végén a Teátrum turné. A koncertsorozat felvonultatja a színház és a zene változatos és sokoldalú lehetőségeit. Az örök Quimby darabok ugyanis színházi közeghez illeszkedve egy valódi performansz élményt varázsolnak majd a nézőknek.

A turné alapötlete bár nem új - gyakorlott koncertre járók ugyanis már találkozhattak az elnevezéssel - azért mindenképpen érdemes beülni egy új előadásra, mert a koncert improvizációs jellegénél fogva elképzelhetetlen az ismétlődés. A koncert a zenekari próbák szerkesztett variációja, megtűzdelve „Varázszene” - vel, szabad improvizációkkal és mikrojelenetekkel.

A színpadi elemeket az effektek, zörejek és hangjáték bejátszások színesítik. Az előadás kulcsdarabjait pedig a már jól ismert számokból és a készülő új lemez dalaiból válogatták össze. Teátrum jellegénél fogva azonban a dalokból néhol csak részletek hangoznak majd el, néhol pedig utalásszerűen bukkan fel egy-egy jól ismert dallam új hangszerelésben. Nemcsak zenés színházról van szó, hiszen a prózai részek is elengedhetetlen elemei a performansznak. A szereplők természetesen a zenekar tagjai egy ötfős statisztériával kiegészítve, ezzel is megidézve a középkori commedia del’arte komikus, vásári hangulatát.

A koncert turné február 28-án indul útjára Keszthelyen a Balaton Színházban, majd pedig szinte az összes vidéki helyszín sorra kerül, sőt még néhány határon túli magyar lakta városokban is látható lesz a Quimby.

A Turné állomásai:

Február 28. Keszthely Balaton Színház
Február 29. Szombathely Savaria Filmszínház
Március 8. Tata Magyary Zoltán Művelődési Központ
Március 15. Debrecen Lovarda
Márciusi 18. 19. Budapest Gödör Klub
Március 20. Győr
Április 4. Nyíregyháza
Április 5. Miskolc
Április 10. Szeged
Április 16. Kecskemét

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar énekes énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr47357802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása