HTML

Friss topikok

Oscar díjat kapott Tarr Béla kedvenc színésznője

2008.02.25. 17:32 bellini

Tilda Swintont, a különös szépségű színésznőt nemrég Tarr Béla fimjében, A londoni férfiben láthattuk. Akkor főszerepet játszott a magyar rendező alkotásában. Legutóbbi munkájában George Clooney partnere volt, s alakításával sikerült elnyernie a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar díjat.

A brit színésznőt sok filmben láthattuk már. Keanu Reeves partnereként például magát Gabriel arkangyalt játszotta a Constantine, a Démonvadász című filmben. Legtöbben talán mégis a Narnia krónikái gonosz boszorkányaként emlékeznek rá. Tarr Béla fimjében főszereplőként bizonyíthatott, alakítását a kritikusok egyöntetűen kiválónak találták.

A Michael Clayton című filmben George Clooney-val dolgozott együtt, és úgy látszik a szigorú üzletasszony szerepe Amerikában is meghozta számára a várva-várt elismerést. Február 25-én hajnalban, a 80. Oscar díjkiosztó gálán  Tilda Swinton vehette át a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar szobrocskát. A 48 éves színésznő ezzel végleg beírta magát Hollywood történelmébe, pedig állítása szerint a kiskosztümös, törtető nő megformálása volt élete legkönnyebb szerepe.

Szólj hozzá!

Címkék: film oscar színésznő fesztívál díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr55354022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása