HTML

Friss topikok

The Transform Quintet - a jazz ünnepel

2008.02.22. 14:28 bellini

Fennálásának tizedik évfordulójához érkezett, a jazz műfajt kedvelők körében nagy népszerűségnek örvendő zenekar. A jeles dátumot egy fantasztikus születésnapi koncerttel ünneplik meg, barátok és rajongók társaságában február 26-án, az A38 fedélzetén.

A The Transform Quintet (TTQ) neve ismerősen cseng a jazz rajongók körében, tíz éves pályafutásuk során olyan világhírű zenészekkel dolgozott együtt, mint például Joey Calderazzo, valamint felléptek az Incognito, a Level 42 és Archie Shepp társaságában.

A zenekar egyéni, invenciózus jazz zenét játszik, progresszív zenei világuk egyaránt betekintést enged a fusion jazz, a mainstream, az elektronikus zene és a klasszikus romanticizmus világába, amelyet kifinomult ízléssel és szencációs játékkal szólaltatnak meg.

Sikeres pályafutásuk alatt három lemezt adtak ki, mindegyik saját szerzeményeket tartalmazott, és kitűnő kritikákat kaptak a szakmától, sikerük ereje mégis az élő előadásokból fakad. Rendszeres fellépői a magyaroszági és a külfödi fesztiválok és jazzklubok programjainak, ahol minden alkalommal elkápráztatják a közönséget. Emellett több koncert-film és rádiófelvétel készült a zenakarral.

Saját bevallásuk szerint zenéjük az emberek és saját maguk érzelmi világának elbeszélése. A számtalan fellépés mellett a díjak sem maradtak el, többek között a Trencin Jazz Fesztiválon az “Év zenekara” kitüntető címét és a Viva Fesztivál közönségdíját is elnyerték.

A jubileumi koncert egyfajta visszatekintés lesz az elmúlt tíz év sikereire, és a jeles alkalom kapcsán számtalan vendég teszi tiszteletét, hogy együtt zenélhessenek és emlékezhessenek az eltelt évekre. Az este folyamán minden irányzatból felcsendülnek az ismerős dallamok, a latin műfajtól kezdve, egészen a napjainkban játszott TTQ zenékig.

Az idei év még tartogat meglepetéseket: a zenekar negyedik albumát készíti, méghozzá a világhírű Joey Calderazzo közreműködésével.

A születésnapi koncert február 26-án, kedden, 20 órakor kezdődik az A38 hajó fedélzetén. A koncert az „5+1 Jazz Szerdák” koncertsorozat keretein belül lesz, így az arra váltott bérletek természetesen érvényesek.

Szólj hozzá!

Címkék: média zene magyar koncert buli

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr84349911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása