HTML

Friss topikok

Új albumot készít a U2

2008.02.21. 12:47 bellini

A jelenlegi zenei élet egyik legjelentősebb zenekara, a U2 ismét stúdióba vonult, hogy elkészítse új albumát, mely ha minden igaz idén ősszel kerülne a boltok polcaira.

Egy Dublin-i stúdióban készíti új albumát az ír U2 csapat, adja hírül a New Music Express. A csapat már megírta első dalait, mely a soron következő, 2004-ben kiadott How To Dismantle An Atomic Bomb után következik. Jelenleg a csapat tagjai lázasan tevékenykednek a dublini stúdióban, ahol munkájukat régi zeneszerzőik, Brian Eno és Daniel Lanois segítik.

Új távlatokat és új hangzás kialakítására törekszünk, nyilatkozta Lanois a Billboardnak, sőt azt is hozzátette, hogy Bono tele van új ötletekkel. Eddig hivatalos dátumot, az album megjelenéséről nem közölt a csapat.

A csapat managere nemrég egy lehetséges koncertturnéról beszélt, amit valószínűleg ősszel ad majd a csapat, egyik állomása a londoni O2 Arenaban lenne. "Az O2 jelentős potenciállal rendelkezik, és mivel fedett, ősszel egy koncertnek adhat otthont" - nyilatkozta Paul McGuinness.

A U2-t 1976-ban alapította, az akkor még teenager korban lévő Bono, The Edge, Adam Clayton és Larry Muller Jr. Az igazi átütő sikert az 1987-ben megjelenő The Joshua Tree című album hozta meg a csapatnak. Később a U2 dance és alternative stílusokat is bevitt zenéibe.

Az idők során a csapat csaknem 170 millió albumot adott el világszerte, a csapat tagjait összesen 22 Grammy díjjal tüntették ki. 2005-ben a csapatot a Rock and Roll Hall of Fame-re is felvették, a Rollings Stones pedig a 22-ik helyre sorolta a U2-t, a minden idők legjobb együtteseinek toplistáján.

Szólj hozzá!

Címkék: zene énekes sztárok énekesek celebek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr31348377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása