HTML

Friss topikok

KÖZÖD! 2008: Harmadszor is legyen hozzá közöd! Mától lehet csatlakozni

2008.02.19. 15:59 bellini

Mától lehet csatlakozni a KÖZÖD! 2008 részeként április 19-re meghirdetett Önkéntes Fiatalok Napja elnevezésű országos programhoz, valamint a for- és non-profit szférát célzó Iránytű Kampányhoz. A világszerte megrendezett Global Youth Service Day keretében megvalósuló programsorozat a társadalmi felelősségvállalás fontosságára hívja fel a figyelmet. A DIA által szervezett, és a Nokia által támogatott magyar program harmadszor indul útjára, és 2006 óta mintegy 15000 fiatalnak „volt köze”hozzá.



Galambos Rita, a DIA ügyvezető igazgatója elmondta: „A KÖZÖD! 2008 rendezvénysorozat célja idén az, hogy összefogással és példamutatással felhívja a figyelmet a demokrácia egyik alappillérének, a társadalmi felelősségvállalásnak a fontosságára.” Az ügyvezető hozzátette: a korábbi években fiatalok ezreit megmozgató programsorozat idén több új elemmel bővült, amelyek a hazai cégeket, intézményeket, civil szervezeteket is megszólítják.

Önkéntes Fiatalok Napja: mától várják a jelentkezéseket
A KÖZÖD! 2008 részeként április 19-én rendezik meg országszerte az Önkéntes Fiatalok Napját. Ezen a napon a korábbi két év hagyományaihoz hasonlóan helyi ifjúsági csoportok, közösségek végeznek valamilyen önkéntes tevékenységet, ezzel példát mutatva kortársaik és környezetük számára. Az április 19-i program idén is a világszerte megrendezett Global Youth Service Day (www.gysd.org) eseményeihez kapcsolódik.
Az Önkéntes Fiatalok Napja tavalyi és tavalyelőtti programjában összesen 253 közösségi önkéntes projekt valósult meg, mintegy 15000 fiatalt bevonva Békéscsabától Zalaegerszegig, Böhönyétől Jászkisérig. Ízelítőül a tavalyi programok közül: Békéscsabán civil szervezetek és oktatási intézmények közös „játszótér-örökbefogadást” rendeztek, egy napra birtokba véve öt játszóteret, ahol játszóházat, koncerteket és más szórakoztató programokat szerveztek. A Somogy megyei Jákó fiataljai a Somogyért Egyesülettel és a község lakosságával karöltve parkosítással, kerítésfestéssel, utcanév táblák elhelyezésével varázsolták újjá a somogyi falut.

Az Önkéntes Fiatalok Napját a kezdetektől fogva támogatja a Nokia (www.nokia.com) a Make a Connection program keretében, az International Youth Foundation (www.iyfnet.org) szakmai közreműködésével. A civil szervezet és a multinacionális vállalat példaértékű összefogásáról Greig Williams a Nokia Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Az Önkéntes Fiatalok Napja hozzájárul ahhoz, hogy a fiatal önkéntesek úgy segíthessék saját közösségeik fejlődését, hogy eközben példát mutatnak társaiknak és a felnőtt társadalomnak is.”

Az idei Önkéntes Fiatalok Napjára mától lehet jelentkezni. A www.kozod.hu honlapon kitöltött jelentkezési lappal bármilyen közösség, civil szervezet csatlakozhat az országos rendezvény programjához. A DIA munkatársai február első felében Magyarország összes önkormányzatához és iskolájába eljuttatják felhívásukat. A szervezők 0670 601 7050-es telefonszámon adnak felvilágosítást a rendezvényről.

Iránytű Kampány: van hozzá közünk!
A KÖZÖD! 2008 rendezvénysorozata a tavalyihoz képest új elemmel bővült: az Iránytű Kampány célja, hogy bemutassa a hazai civil szféra társadalmi felelősségvállalás területén példának tekinthető szereplőit és támogatóit. A Kampány során a DIA a hazai for- és non-profit szféra szereplőit szólítja meg, és információt gyűjt arról, hogy melyik vállalat, egyesület a társadalmi felelősségvállalás mely formáját gyakorolja vagy támogatja.
A Kampány során összegyűjtött anyagokat április 19-én, a KÖZÖD! 2008 központi rendezvényén, Budapesten mutatják be. Ezt követően pedig vándorkiállításként az ország több pontján mutatkozik majd be a társadalmi felelősségvállalás magyarországi spektrumát felvonultató gyűjtemény. Az Iránytű Kampányhoz szintén a www.kozod.hu oldalon lehet csatlakozni mától. További információt a 0670 601 7050-es telefonszámon adnak a szervezők.

Szólj hozzá!

Címkék: média magyar nokia hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr79345793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása