HTML

Friss topikok

Melyik lesz a legesélyesebb film az Oscaron ?

2008.02.18. 18:49 bellini

Még hat nap maradt hátra az év legrangosabb és legvártabb filmes díjátadójáig. Hollywood már lázban ég, mindenki találgat, mindenki a legesélyesebb filmeket sorolja.

Előzetesek szerint két filmalkotás áll szoros versenyben, de biztosat még most sem lehet mondani, hiszen a díjátadó történetében volták már nagy meglepetések.

A Coen testvérek alkotása, a Nem vénnek való vidék (No country for old men) már rengeteg díjat bezsebelt. Javier Bardem rendkívülit alakított a pszichopata gyilkos szerepében, alakításáért elnyerte a legjobb színésznek járó Golden Globe díjat, de megkapta a Brit Filmakadémia Bafta díját is.

Az erőszaktól fűtött western így nagy esélyekkel pályázik az Oscar díjra. Joel és EthanCoen 1997-ben hódította meg Hollywoodot a Fargo című alkotásával.

A konkurenciát sem szabad alábecsülni, hiszen a Vérző olaj (There Will Be Blood) is nagy esélyekkel pályázik az Oscarra, Daniel Day Lewis pedig elnyerheti a legjobb férfiszereplőnek járó trófeát.

A versenyben az Atonement és a Michael Clayton is beszáll, mindkét filmalkotás hét jelöléssel száll a versenybe.

Szólj hozzá!

Címkék: film oscar színész fesztivál díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr46344559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása