HTML

Friss topikok

Már nem Abramovich a leggazdagabb orosz

2008.02.18. 13:32 bellini

Oleg Deripaska mágnás lett a leggazdagabb ember Oroszországban, vagyona mintegy 40 milliárd dollárra tevődik, ezzel pedig kielőzte a listavezető Roman Abramovich üzletembert.

Kielőzték a Chelsea focicsapat tulajdonosát a leggazdagabb oroszok toplistáján. Az első pozícióra Oleg Deripaska került, akinek vagyona meghaladja a 40 milliárd dollárt, adja hírül a Finance magazin.

A 40 éves Deripaska, aki az orosz Basic Element (BasEl) ipari vállalat tulajdonosa, 2007-ben csaknem megduplázta vagyonát, derül ki a Finance magazin toplistájából.

Tavaly Oroszország két legnagyobb alumíniumipari konszerne, a RusAl és a SUAL, egyesült s ezzel világméretekben az első számú gyártóvá lépett elő.

Az eddigi első helyezett, Roman Abramovich a toplista második helyére került, a maga 23 milliárdos vagyonával, míg a harmadik helyen Vladimir Lisin a Novolipetsk Steel (NLMK) cég tulajdonosa szerepel, 22,2 milliárdot felérő vagyonával.

Globális szinten a milliárdosok száma négyszeresére növekedett, az orosz üzletemberek pedig ott szerepelnek szinte minden gazdag embereket felsoroltató toplistán.

Szólj hozzá!

Címkék: hír business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr4344057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása