HTML

Friss topikok

Az Oasis csapaté lett minden idők legjobb brit albuma

2008.02.18. 18:25 bellini

Az 1994-ben kiadott Definitely Maybe című Oasis albumot választották minden idők legjobb brit albumává a Q magazin és a HMV cég közvélemény kutatásában. A vélemény kutatáson 11.000 zenekedvelő vett részt.

Az Oasis
Definitely Maybe című albuma, annak ellenére, hogy a 14 évvel ezelőtti pop korszakot idézi, lett minden idők legjobb brit albuma, őt követi az album folytatása a (What's the Story) Morning Glory melyet 1996-ben adtak ki.

A toplista harmadik helyén a Radiohead OK Computer követi, a negyediken pedig a Beatles Revolver albuma áll. Az ötödik pozíció a Rolling Stones együttesnek jutott ki.

A Beatles
Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band című albumát a hatodik helyre szavazták a megkérdezettek, míg a Clash London Calling korongja került a hetedik helyre.

A 2006-ban kiadott
Under the Iron Sea című lemez, a Keane-tól került a lista nyolcadik pozíciójára, ez az egyedüli olyan album amely az elmúlt tíz évben készült.

A Pink Floyd
Dark Side of the Moon albuma is felkerült a toplistára, mindjárt a kilencedik helyre, a tizediken pedig a Verve Urban Hymns című korongja áll.

A top 50-ben öt album szerepel a Beatlestől. A
Revolver és a Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band mellett helyet kapott a listán az Abbey Road, a The White Album és a Rubber Soul.

Nem csak a Beatles kapott több helyezést, az Oasis együttes
Don't Believe the Truth és Be Here Now című albuma is szerepel a listán a 14-ik, valamint a 22-ik pozíción.

A Pink Floyd, a Muse és a Coldplay három albummal népszerűsíti a listát.

Szólj hozzá!

Címkék: zene toplista album énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr36344520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása