HTML

Friss topikok

KÁLLOY MOLNÁR PÉTER - A nő után

2008.02.17. 10:45 bellini

A népszerű és rendkívül sokoldalú színész első szerzői lemeze igazi csemege.

Kálloy Molnár Pétert mindenki ismeri az Üvegtigris és a Kútfejek című filmekből.
Színházi főszerepei megszámlálhatatlanok és egytől egyig egyediek: S.Ö.R., Rocky Horror Show, Virágot Algernonnak, Kövek a zsebben, Caveman, Svejk, Hamlet, Aida… Musicalt énekelt már az USA-ban (István, a király, Musical World), Görögországban (Fame), Finnországban, Angliában (Musical World), operát szintén az USA-ban (Varázsfuvola).

Rendez, műsort vezet (Csíííz, Lazac), négy verses kötetet jegyez, az ő hangja nélkül már el sem tudnánk képzelni Jack Black-et, Ben Stillert, Mr. Bean-t, Martin Lawrence-t, Cris Tucker-t. Kevesen tudják, hogy hat éves kora óta gitározik, zongorázik, húszévesen önálló koncertje volt saját szerzeményeiből a Rádió 22-es stúdiójában, majd Londonban, tavaly a skóciai Edinbourogh-ban.

Magyarország legjobb színészei után most legjobb zenészei közül segítették néhányan: a hangszerelést és a gitár sound-ot Hrutka Róbert, a vokált Szolnoki Péter és Jónás Andrea készítette. Olyan kiválóságok játszanak a CD-n, mint Fekete-Kovács Kornél (trombita), Giret Gábor (basszus), Tiba Sándor (dob), Galambos Zoltán (zongora). Ugyanez a Szuper Group kíséri majd országos turnéján, mely február 24-én indul a Thália színházban. Magyarországon egyedülálló összművészeti őrület várható: filmbejátszások, kamarazene, tánc, színház és zene váltják egymást egyedi módon.

A február 25-én megjelenő CD-n hallható számok KMP saját szerzeményei, olyanok, mint ő maga: ötletesek, líraiak, humorosak. „A nő után”, a „Még és még” gyönyörű, a „Zongorán kísért a múlt” ellenállhatatlan, a „Csókcsendben”, az „Aki megtagadja magát” vonósnégyes- gitárkombinációja egyedi, de akik KMP humoros oldalát szeretik, azoknak sem kell csalódniuk: ott van a „Body Builder Blues”, a „Szingli szong” , az „Erkély-jelenet”, egy mai kudarcba fulladt Rómeó és Júlia-sztori, a „Fogság”, egy hat hónapos rosszcsont kálváriája tüneményes szöveggel, és az „Adó szám”, mely nemcsak zeneileg, de adóügyileg is szenzációs. S hogy hogyan szól a CD? Silk maszteringolta, igazi nyugati igényességű anyag.

Szólj hozzá!

Címkék: celeb sztár album megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr7342497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása