HTML

Friss topikok

Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes újra a MU Színházban!

2008.02.13. 17:35 bellini

A 2006 nyarán megjelent Volt nékem szeretőm című nagylemez kiemelendő kiadvány a world music lemezek sorában. A lemez ugyanazon év őszén nagy sikerrel bemutatásra is került a MU Színházban, ennek megismétlésére készül a Nikola Parov Quartet február 17-én 20 órai kezdettel.

A nemzetközileg is ismert, kortárs ethno zeneszerző Nikola Parov olyan zenei produkciókat hozott létre, amelyek más zenei stílusok bevonásával méltán tették szélesebb körben is népszerűvé a szebbnél szebb népdalok világát. Ezek közül is kiemelkedik a Naplegenda produkció, amelynek gyönyörű képeit február végétől DVD-n is élvezhetik a tánc szerelmesei.

A vasárnapi koncert vendégei ezúttal Bodnár Szilvia és Borbély Mihály. Mindkét művész gyakori vendége a zenekarnak így a koncerten egymás repertoárjából is elhangoznak majd számok.

A zenekar nemrég a Fonogram Díjátadó Gála élő adásában is ízelítőt adott a tévénézőknek sajátos hangzásvilággal rendelkező dalaiból. Ott a Troica című bolgár balladát és egy moldvai népdalt fűztek egymás mellé. E két dal a koncert repertoárjában is szerepel a szerelmes dalokat egy csokorba szedő Volt nékem szeretőm című album dalai mellett.

Szólj hozzá!

Címkék: média zene magyar énekes énekesek együttesek énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr91337907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása