HTML

Friss topikok

2050-re kisebbségben lesznek a fehérek az Államokban

2008.02.12. 11:47 bellini

Kisebbségben lesznek a fehérek az Amerikai Egyesült Államokban, ha a bevándorlás továbbra is növekvőben marad, adja hírül a Pew Research Center egy nemrég elvégzett kutatása során.

Csaknem 42 év múlva a fehérek csupán Amerika 47%-át jelentenék, szemben a mostani kétharmad állapottal, öt amerikaiból egy bevándorló lesz, derült ki egy nemrég elvégzett felmérés során, adja hírül az AFP. Jelenleg nyolc amerikaiból egy bevándorló.

"Ha a tendencia továbbra is marad az Amerikai Egyesült Államok populációja 2050-re 438 millióra nő, a 2005-ben regisztrált 296 millióval szemben.", ez 50%-os növekedést eredményez a Pew Center adatai szerint.

A növekedés 80%-át a bevándorlók és azok gyerekeik teszik majd ki.

A spanyol eredetű népek, akik már most többségben vannak az Egyesült Államokban, 2050-re 29%-os részarányban lakják majd a kontinenst. Az ázsiai populáció 9%-ot ér majd el, a jelenlegi 5%-al szemben. Ami az afroamerikai kisebbségeket jelenti szintjük nem változik, megmarad a 13%-os részarány.

Szólj hozzá!

Címkék: hír blabla érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr47336108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása