HTML

Friss topikok

Grammy díjak: tarolt Amy Winehouse és Kanye West

2008.02.11. 09:06 bellini

Február 10-én, Los Angelesben kiosztották az 50-ik Grammy díjakat. Az idei év két nagy nyertese Amy Winehouse és Kanye West rapper lett. A brit énekesnő nem volt jelent a díjátadón.

Amy Winehouse fizikailag hiányzott az 50-ik Grammy díjátadóról, mégis jelenléte szinte tündöklő volt, hiszen a brit énekesnő öt díjat nyert el, többek között övé lett az Év dala, a Rehab című szerzeményéért.



Kanye West, akinek nyolc jelölése volt, szintén négy díjat nyert el, övé lett a Legjobb rap album, a Graduation című korongért, a Legjobb szóló énekes, a Stronger című daláért, a Legjobb rap dal, a Good Life című daláért és a Legjobb közös duó, melyet Common-al közösen nyertek.

Kanye West az eseményen élőben is fellépett, ahol a Stronger című dalát adta elő, ezután pedig köszönetet mondott édesanyjának, aki tavaly 58 éves korában hunyt el.

Az est legvártabb eseménye Amy Winehouse volt, aki Londonból jelentkezett. A celeb jelenleg rehabilitáción van, az Év dala mellett elnyerte, Az év felfedezettje, Az év felvétele, A legjobb popénekesnő és a Legjobb vokális popalbum díjat is.

Az 50-ik gálát Alicia Keys nyitotta meg Learnin’ the Blues című dalával, melyet Frank Sinatravál énekelt el, később az énekesnő elnyerte a Legjobb R&B vokál díjat, No One című daláért.

Az est egy másik fénypontja Tina Turner és Beyonce közös produkciója volt, melyben a két énekes a Proud Mary-t adta elő. A kortárs bluesalbum díját Eric Clapton és J. J. Cale közös lemeze nyerte.

A country kategóriákban Carrie Underwood, Keith Urban, az Eagles együttes és Vince Gill nyert díjakat.

Madonna The Confessions Tour című koncertfilmje az év hosszú videója lett, a rövidfilmek kategóriájában Johnny Cash klipje kapta a díjat.

Szólj hozzá!

Címkék: zene esemény énekes sztárok énekesek celebek együttesek énekesnő díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr71334547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása