HTML

Friss topikok

Harmadik helyen szerepel az Apple mobileladásban

2008.02.08. 18:03 bellini

Az Apple tavaly júniusban dobta piacra iPhone nevű mobiltelefon készülékét. A készülék év végére lekörözte az Egyesült Államokban értékesített Windows Mobile operációs rendszerrel forgalomba kerülő mobilkészülékeket, adja hírül a Canalys társaság.

A Canalys szerint az iPhone csak az Egyesült Államokban 28%-os piaci részesedést ért el a tavalyi év folyamán.

A Blackberry gyártója, a Research In Motion (RIM) került az eladások dobogós pozíciójára, piaci részesedése az Amerikai Egyesült Államokban elérte a 41%-ot. A Windows Mobile operációs rendszerrel működő telefonkészülékek piaci részesedése 21% volt.

Világszinten a finn Nokia gyártó vezeti a mobileladások toplistáját, a tavalyi évben 52,9%-os piaci részesedést tudhatott be, míg a RIM is növekedést ért el, elérve ezzel a 11,4%-os piaci részesedést.

Annak ellenére, hogy az Apple által gyártott iPhone nem kapható az egész világon, globális szinten mégis sikerült a gyártónak a harmadik helyre felzárkóznia a smartphone készülékek kategóriájában. Az Apple kiütötte a Motorolát, aki a tavalyi év utolsó negyedében 388 millió dollárral kevesebb jövedelemre tett szert mint a 2006-os évben.

Az iPhone jó eredménnyel zárta az évet Európában, Közép-Keleten és Afrikában is.

Pete Cunningham, a Canalys szakértője szerint az Applenek muszáj növelnie portfolióját ha versenybe akar maradni, mert egyetlen termékkel nem maradhat sok ideig az eladási listák elején.

Szólj hozzá!

Címkék: mobil apple kütyü iphone business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr65331509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása