HTML

Friss topikok

LÁNYI LALA: SZERESS - Õszinte ballada - formabontó video

2008.02.07. 12:03 bellini

Lányi Lala a hazai könnyûzene egyik meghatározó és leg- ismertebb alakja. A '95-ben alakult Kozmix mind a mai napig hihetetlen népszerûségnek örvend, a több mint egy évtized alatt 8 albumuk jelent meg, melyek mindegyike arany vagy platina státuszt ért el.

Õk az egyetlen olyan '90-es évekbeli zenekar, akiknek mind a mai napig több száz fellépésük van évente. Számtalan szakmai és közönség díj boldog tulajdonosai, felléptek már 150 000 ember elõtt is a Felvonulási téren, és négyszer töltötték meg a Petõfi Csarnokot.

Kevesen tudják, de a legnagyobb Kozmix-slágerek is Lala nevéhez fûzõdnek ("Kozmix a házban", "Kis világ", "Holnapután"), illetve mint hangmérnök is dolgozott a Kozmix-lemezeken. Lala azonban mindig is több volt, mint "csak" a Kozmix egyik tagja, hiszen producerként (KO és a Szentek, Reflex), filmzeneszerzõként (Egy szoknya, egy nadrág, 9 és 1 randi) is elismerést vívott ki, és ne felejtsük el azt három óriási Lala-Baby Gabi-slágert sem, melyek hónapokon keresztül a legjátszottabb dalok voltak a hazai rádiókban.



Lala jelenleg is több produkcióban érdekelt, azonban legfrissebb és - saját bevallása szerint is - eddigi legkiemelkedõbb alkotása a "Szeress" címû vadonatúj szóló felvétele.

Ezt a dalt a nagybetûs ÉLET írta, hiszen ebben a gyönyörû, õszinte szerzeményben Lala életének egy darabkája szerepel, mivel a közelmúltban történt magánéleti események inspirálták a szerzemény keletkezési körülményeit. A "Szeress" már tavaly szeptemberben elkészült, azonban Lala egyáltalán nem volt biztos abban, hogy meg szeretné jelentetni. Majd a Kozmix elindult egy többhetes amerikai turnéra, ahová az énekes magával vitte kameráját. Elõször csak hangulatképeket vett fel, majd ahogy egyre inkább úgy érezte, hogy ez a dal megérdemli, hogy a nyilvánosság elé kerüljön, konkrét, tervezett jeleneteket is rögzített. Külön érdekesség, hogy szinte minden jelenetet saját maga vett fel - saját magáról, a különbözõ módon elhelyezett kamera segítségével.

A több órányi nyersanyag kockáit Lala még Amerikában elkezdte összerakosgatni, így mire hazaért, szinte teljes egészében elkészült a video. Azonban valami még hiányzott belõle. Egy nõi szereplõ. Ekkor jött az ötlet, hogy olyan személyes archív felvételeket kellene használni Lala családi múltjából, melyekrõl maga az énekes is úgy gondolja, hogy a közönség elé tárható. Nem volt könnyû döntés, azonban Lala úgy tartotta helyesnek, hogy a megénekelt érzéseit a lehetõ leghitelesebb módon fogja bemutatni. A már korábban rögzített képekhez így olyan videorészletek kapcsolódtak, melyeket Lala az elmúlt évek során rögzített gyermekérõl és gyermeke édesanyjáról mobiltelefonja segítségével.

Így született meg az a videoklip, mely technikai újításának köszönhetõen történelmet írhat. Ez az elsõ olyan klip, melyben az elõadó a saját életérõl énekel úgy, hogy a szereplõk azok a valóságos személyek, akikrõl a dal szól, illetve a dal megszületését inspirálták. Nem elõzte meg a forgatást hosszas szereplõválogatás, ez maga a valóság. Egy új kategória született a zenei videók életében, melyet akár "valóságshow videoklipnek" is hívhatunk.

A "Szeress" egy õszinte érzelmeket közvetítõ, gyönyörû ballada, mely az eddigi legmélyebb Lányi Lala-szerzemény.

1 komment · 1 trackback

Címkék: zene celeb magyar énekes sztár megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr52329286

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: best water based lubricants 2018.02.15. 18:39:34

Hello kitty birthday cake walmart - hyazuql

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nixy 2008.03.09. 11:55:22

Lala!Nagyon szép ez a szám és gratulálok hozzá! Viszont van 1 kérdésem,a feleségeddel történt valami,vagy csak elváltatok? Mind1 nem muszáj rá válaszolni, a lényeg h. a szám szívhez szóló!
süti beállítások módosítása