HTML

Friss topikok

Megjelent a Jolly Roger kalózok első nagylemeze!

2008.02.05. 16:24 bellini

A Jolly Roger glam-rockot (vagyis igazi kalóz-rockot) játszó zenekar 2006 nyarán alakult. A tapasztalt rock zenészekből álló csapat tagjai a Disco Expressz-ből, a KISS Forever Band-ből és a Dust n' Bone-ból egy igazi dream teamet alkottak. Tavaly tavasszal Eric Singer (a KISS legendás egykori dobosa) projektje előtt mutatkoztak be a nagyközönség előtt, majd komoly stúdiómunkába fogtak és felvették debütáló lemezüket Jolly Roger címmel. A lemez címadó nótájához egy kalózhajó fedélzetén forgatták le első videó klipjüket Indián rendezésében a horvát tengerparton.

A Jolly Roger a Karib-tenger kalózai című film főszereplőjének, Johnny Depp-nek mondását tartja ars poetica-jánák, miszerint „A kalózok voltak a XVII. század rockzenészei!”, ennek megfelelően a teljes imidzsüket a kalózlegendákra építették fel. A Jolly Roger legénységét a gitáros Mikky (Disco Express) és Joe (Dust n’ Bones), a dobos Titus (Dust'n'Bones, exx-Carrion, ex-Decline, ex.Game Over) és a basszusgitáros Pocky Demon (Kiss Forever Band) alkotják. Az első kikötő, ahol a Jolly Roger lehorgonyzott, Budapest egyik legkedveltebb rockklubja a Wigwam volt, ahol fergeteges koncertet adtak Eric Singer bandája előtt.

Zenéjük lendületes és dögös, elementáris erővel szóló buli rock, amin érezhető, hogy a banda tagok a rock zenén edződtek, ereikben valódi kalózvér csörgedez és nem áll távol tőlük az igazi kalózkodás sem. A kemény munka után nem vetik meg a kalandokat. Minden rosszban benne vannak, főleg ha egy gyönyörű lányt kell elrabolni a kedvesétől, aki szemmel láthatólag nem tiltakozik, sőt örül a jóképű legényeknek. Ezt a kalandot mutatja be a Jolly Roger című dalhoz készített videó klip is, ahol a csinos Debreceni Zita is feltűnik.

A lemez anyagát magyar és angol nyelven is rögzítették. Az angol változatot több külföldi kiadónak is elküldték és már több érdeklődés is mutatkozott a magyar kalóz-rockot játszó banda iránt. Addig is magyar vizeken kalózkodnak a fiúk. Legközelebbi kikötő február 23-án lesz a Lucky13 Pubban Budapesten. http://www.lucky13pub.hu/
http://www.thejollyrogeronline.com/
http://www.myspace.com/thejollyrogeronline

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar énekesek együttesek megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr48326529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása