NemKalaj:
HOGYAN ÁLCÁZZUK HA MIKROPÉNISZÜNK VAN ?
kephost.hu/image-F5F0_4F3E065F.jpg
Miklós remekül megoldot... (2012.02.18. 09:22)Megdöbbentő vallomás: Kicsi a micsodám!
NemKalaj:
HOGYAN ÁLCÁZZUK HA MIKROPÉNISZÜNK VAN ?
kephost.hu/image-F5F0_4F3E065F.jpg
Miklós remekül megoldot... (2012.02.18. 09:21)14,99 cm a magyar férfiak pénisz mérete
Hudóca:
Hajhullással én is küszködtem azután,hogy megszületett a pici. Viszont nekem szárazabb és töredeze... (2011.09.29. 12:05)Te jó ég, hullik a hajam!
velorex-vezető:
Most már elárulhatom: én voltam az. 60 éves vagyok, megviselt az élet, szegény is vagyok, de úgy é... (2011.09.11. 10:08)Hajdú Pétert megcsalta a menyasszonya
A margarin szerkezetét tekintve víz-a-zsírban emulzió, amelynek zsír fázisa keményített növényi zsiradékból, természetes növényi zsírokból és lágy olajok keverékéből áll. Természetes növényi zsírként leggyakrabban kókusz- és pálmazsírt használnak.
A növényi zsír - olaj arány adja a margarin szobahőmérsékleten elvárt szilárdságát és kenhetőségét.
A zsiradékhoz zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E) adnak. Színezésre pedig a természetes eredetű bétakarotint használják.
A margarinfogyasztás évről évre növekszik a világon: hazánkban 1990-ben még csak 3,8 kg volt az egy főre jutó mennyisége, 1998-ban már 5,8 kg, 2002-ben pedig 6,6 kg.
A hidrogénezési eljárás nem jelenti feltétlenül, hogy transzzsírsavak keletkeznek, ugyanis sikerült a gyártási technológiát úgy továbbfejleszteni, hogy ezt ki lehessen küszöbölni. Ettől függetlenül a margarinok már nem hidrogénezési eljárással készülnek. A jó minőségű margarinok transzzsírsav-tartalma a WHO által is ajánlott 1% alatti. Egyre több termék csomagolásán tüntetik fel az összetevőket, így a transzzsír tartalmat is. Érdemes figyelmesen elolvasni a csomagolást!
A margarinok növényi olajokból készülnek, melyek többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. Az omega-3 zsírsav segíti az erek rugalmasságát, könnyíti a véráramlást. Az omega-6 zsírsav pedig kedvezően hat a vér koleszterinszintjére.
Napjainkban már vannak olyan margarinok is, melyek növényi szterin tartalmuknak köszönhetően kifejezetten alkalmasak a koleszterinszint csökkentésére.
A táplálkozási szakemberek az egész világon egyértelműen a növényi eredetű olajok, margarinok használatát javasolják az állati eredetű zsiradékok helyett.