HTML

Friss topikok

A Burger King belép a román piacra

2008.01.31. 18:34 bellini

Az amerikai gyorsétterem lánc, a Burger King bejelentette, franchise szerződést írt alá egy román vállalattal, s hamarosan belép a romániai piacra, adja hírül a cég sajtóközleményében.

A szerződést 2007 végén írta alá a cég. Pontos adatot azonban nem adtak arról, hogy mikor nyílik az első üzlet Romániában.

„Üzleti stratégiánk alapján, 2007 október és december között közel 100 éttermet nyitottunk. Ezek mellett újabb franchise szerződéseket kötöttünk Kolumbiával, Brazíliával és Romániával.” - nyilatkozta a Burger King igazgatója, John Chidsey.

Ma a Burger King a világ második legnagyobb gyorsétterem hálózata több mint 11.000 étteremmel és naponta több, mint 15 millió vásárlóval. A cég 300.000-nél is több embert foglalkoztat a Föld 61 különböző országában és kultúráiban, Ausztráliától Venezueláig.

Európában, Spanyolországon és Németországon kívül, az Egyesült Királyság az egyik legfontosabb piaca a Burger Kingnek. Jelenleg több mint 500 étterem van az Egyesült Királyságban. 10 %-uk saját tulajdonú, a többit pedig kb. 60 franchise cég üzemelteti. Az Egyesült Királyság a központja a BK EMA-nak, amely az európai és közép-keleti Burger King hálózat központja Uxbridge-ben 1992 óta.

Szólj hozzá!

Címkék: hír business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr1319922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása