HTML

Friss topikok

A FIAP 29. Fekete-fehér Biennáléjára küldendő, ország-kollekció közös témája a SZIMMETRIA

2008.01.28. 10:03 bellini

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége nyílt fotópályázatot hirdet annak

érdekében, hogy a beérkező művek közül kiválasszuk azt a 10 képet (tíz szerzőtől egy-egy alkotást) – amely képviseli majd hazánkat a Szlovákiában rendezendő nemzetközi tárlaton.

A fotópályázaton minden magyar állampolgár részt vehet, életkortól, foglalkozástól és szakmai, társadalmi szervezethez való tartozástól függetlenül.

A fotópályázat kétfordulós.

Az első fordulóban kizárólag emailen lehet beküldeni a nézőképeket válogatásra. Ez azt jelenti, hogy az analóg képeket is szkennelve kérjük. Egy szerzőtől maximum 5 felvételt várunk. Az email tartalmazza a szerző nevét, alkotócsoportjának nevét (de ez nem feltétele a részvételnek!) és a képek címét magyarul és angolul. A levélhez csatolni kell a képeket. A levél terjedelme, a csatolt képekkel együtt ne haladja meg a 3 Mb terjedelmet. Minden fájl elnevezése a szerző családnevével kezdődjön és a kép címével folytatódjon. A csatolt képeket JPEG formátumban kérjük.

A második fordulóba már csak húsz előzsűrizett fotót hív meg a bíráló bizottság, papírkép formájában.

A papírképek mérete A4, azaz 21x30 cm (oldalanként + - 5 milliméter megengedett eltéréssel). Elkészítésük technikája és technológiája, továbbá a témaválasztás nincs korlátozva, mint ahogyan az alkotói szabadság sem a képmódosítások tekintetében. Viszont minden képen a szimmetriát kell  hangsúlyozni, amely nemcsak a kompozícióra vonatkozhat.

A fotók hátoldalán – a nevezési lappal egyezőn – szerepeljen a szerző neve, a kép sorszáma és a kép címe magyarul és angolul.

A pályázat meghirdetője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni. A jogtalanul eltulajdonított képekért sem tudunk anyagi kártérítést fizetni, de a megismételt nagyítás költségét méltányosságból fedezzük.

Díjazás: az ország-kollekcióba bekerült alkotások szerzői egy-egy pontot szereznek az AFIAP fotóművészeti diploma, vagy a magasabb fokozatú diplomák elnyeréséhez.

Az első forduló határideje: 2008. február 20.

Email cím: gyoril@mmi.hu

A második forduló BEÉRKEZÉSI (vagy személyes beadási) határideje március 16.

Beküldési, beadási cím: MAFOSZ , 1011 Budapest, Corvin tér 8.

Nevezési a második fordulóhoz letölthető: www.mmi.hu weblapról

Értesítés az eredményről február 25ig, és március 25-ig a Fotóséletben és a www.mafosz.hu weblapon.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr56314465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása