HTML

Friss topikok

Testőrök kíséretében hazaérkezett Tánczos Gábor Körmendre

2008.01.20. 12:14 bellini

Testőrök kísérték haza a börtönből tíz évi fogság után szabadult Tánczos Gábort, akit hozzátartozóin kívül újságírók és televíziós stábok vártak körmendi lakótelepi tömbházuk előtt szombaton reggel.A fiatalembert egy 11 éves körmendi kislány, H. Zsófia megöléséért 1998-ban tartóztatták le, majd jogerősen 2002-ben ítélték 13 év szabadságvesztésre, amelyből a bíróság döntése értelmében tíz év letöltése után feltételesen szabadult. Az akkor 19 éves férfi a rendőrségi nyomozás során elismerte a brutális bűncselekmény elkövetését, majd a bíróság előtt visszavonta, és később a megismételt eljárás során is végig tagadta bűnösségét.
 
Tánczost szombaton korán reggel két fekete luxus gépkocsival fuvarozták haza, kilenc testőr vigyázott rá, vitte utána a csomagjait második emeleti lakásáig, ahol édesanyja várta. A korábban igencsak közlékenynek mutatkozó és szívesen szereplő fiatalember most hátat fordított a kameráknak, csak néhány szót volt hajlandó mondani mielőtt belépett a házukba. Elmondása szerint vegyes érzelmekkel pillantotta meg újra a Körmend táblát. "Történt ami történt, műveltek az emberrel, amit műveltek, nem feltétlenül csak jót" - mondta.

A testőrök jelenlétét Tánczos Gábor azzal magyarázta: "vannak olyan körök, akik az ügy mögött álltak, akiknek érdekük lehet bármi áron is megakadályozni az igazság kiderítését". Utalt arra, hogy édesanyját korábban többször is bántalmazták, és egy bulvárlap újságíróját is megverték a róla írt cikkei miatt.

Tánczos ügyvédje elmondta, ügyfelének az a szándéka, hogy külföldre távozik, és ott próbál majd új életet kezdeni. Erre állítása szerint ügyfelének lehetősége is van, hiszen útlevelet ugyan nem kaphat, de személyi igazolvánnyal rendelkezhet, és ennek birtokában az Európai Unión belül utazhat.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Címkék: bulvár hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr45304293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása