HTML

Friss topikok

A Nokia a németországi bochumi telephelyének bezárását tervezi

2008.01.16. 17:16 bellini

A Nokia ma bejelentette, hogy nem folytatja tovább mobilkészülékek gyártását Németországban, és 2008 közepére bezárja bochumi telephelyét. A cég gyártási tevékenységét más, költséghatékonyabb európai telephelyeire kívánja áthelyezni.

A Bochumból más európai telephelyekre tervezett termelésáthelyezés következményeként a Nokia a bochumi telephelyén zajló egyéb, nem a gyártással összefüggő tevékenységét sem folytatja tovább. A bochumi telephely bezárásával párhuzamosan a Nokia bejelentette, hogy eladja az autóiparhoz kapcsolódó üzletágát, és tárgyalásokat folytat a Sasken Technologies-zal a Bochumban lévő alap szoftver kutató-fejlesztő részlegének eladásáról.

A bochumi telephely tervezett bezárása várhatóan mintegy 2 300 Nokia alkalmazottat érint.

A Nokiának a bochumi gyártási tevékenység beszüntetésére vonatkozó döntése a helyszín versenyképességének hiányával magyarázható. A telephely megújítása további befektetést igényelne, de ez sem eredményezné a Bohumban történő gyártás globális versenyképességét.

"A bochumi gyár tervezett bezárása szükséges ahhoz, hogy biztosítsuk a Nokia hosszú távú versenyképességét – mondta Veli Sunbäck a Nokia alelnöke és a Nokia GmbH igazgatótanácsának elnöke. - A piaci változások és a költséghatékonyságra vonatkozó megnövekedett követelmények miatt a Nokia számára a mobilkészülékek németországi gyártása már nem kivitelezhető. Nem lehetséges úgy működtetni, hogy megfeleljen a globális költséghatékonyság és a rugalmas kapacitásnövekedés követelményeinek. Ezért kell ezt a kemény döntést meghoznunk."

A Nokia a lehető leghamarabb megkezdi a konzultációkat a munkavállalók képviselőivel, hogy kielégítő megoldást találjanak minden érintett fél számára.

Az átszervezéssel kapcsolatos költségek a konzultációk folyamán kerülnek meghatározásra, és a Nokia 2008-as negyedéves beszámolóiban lesznek jelentve.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: mobil kütyü hír business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr83299854

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: joomla.groundedx.com 2019.06.10. 15:53:57

Catchy business names for handyman - jyasujv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása