HTML

Friss topikok

Budai Beatrix: A magyar nóta új csillaga

2008.01.10. 00:12 bellini

Lezárult a Hálózat Televízió Nefelejcs Nótashow című tehetségkutató műsorának első szériája. Kállai Katalin a kultuszminisztérium stratégiai főtanácsadója a produkció sajtótájékoztatóján elmondta, vitathatatlan, hogy ez a műfaj a magyar kultúra része, országimázs-hatással bír és komoly igény van rá, ezért a kormányzat felkarolja a műfaj ügyét és a jövőben támogatni fogja.











A 2007. októberében kezdődő versenysorozat döntőjét december 30-án sugározta az országos lefedettségű csatorna. A vasárnaponként látható műsor országosan a 4. legnézettebb program volt, ezzel maga mögé utasítva több elismert csatornát is.

A 12 millió forint összdíjazású verseny szakmai zsűrije a 28 résztvevő közül, egyhangúlag a 26 éves Budai Beatrixnek ítélte az első díjat. A fiatal énekesnő gyermekkorától tudatosan készült az énekesi pályára, zongora és magánénekesi tanulmányai után, több operett és musical szerepben láthatta már a közönség, itthon és külföldön egyaránt. A magyar nóta műfaját és éneklését – édesapja, Budai Béla zongoraművész révén is – szívügyének tekinti és elkötelezettséget vállal a műfaj értékeinek megmentésében valamint megújításában. Minden népnek megvan a maga jellemző zenei-vokális megnyilvánulása, mint a francia sanzon, a német sramli vagy az amerikai country, nekünk a magyar nóta jelenti ezt, - ez a mi „igazi” magyar pop zenénk. Budai Beatrix nem titkolt szándéka, hogy főként a fiatalokat szeretné megszólítani tavasszal megjelenő első lemezével, melyen a magyar nóta klasszikusai mellett, olyan feldogozásokat talál majd a hallgató, mely a nemzetközi világzenei palettán is méltón képviseli Magyarországot.

 

A zsűri értékelése:

„Az én szememben Beatrix megtestesít mindent, ami ehhez a műfajhoz kell.”

Madarász Katalin énekművész

 

„Annyira érzelem gazdagon énekelsz, hogy itt mindenkinek elállt a szava.”

Szeredy Krisztina operaénekes

 

„Ez, amit most hallottunk Beától, ez nem egy versenyprodukció. Ez több!”

Lengyelfy Miklós Erkel-díjas szerkesztő

 

„Fiatal, szép lány és stílusosan tudja énekelni a magyar nótát. Ez egy óriási dolog és tényleg egy óriási előny!”

Kállay Bori operaénekes, Érdemes művész

 

„Ez olyan gyönyörűen volt elénekelve, hogy ez a világ bármelyik nagy színpadán megállta volna a helyét.”

Nagy Edmond énekes

1 komment

Címkék: tv magyar bulvár hír énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr21291580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okoska 2008.01.10. 21:24:09

Éppen ideje volt, hogy egy kis vérfrissítés történjen ebben a műfajban. Láttam a döntőt és úgy gondolom a zsűri sem véletlenül döntött egyhangúlag. Egy temperamentumos fiatal lányt láthattunk aki könnyeivel küzködve vette át az első díjat. A produkciói is nagyon tetszettek. Már nagyon várom, hogy a továbbiakban hogyan tudja ezt kamatoztatni. Remélem a bebetonozott vén kövületek hagyják érvényesülni.
HAJRÁ
süti beállítások módosítása