HTML

Friss topikok

Elmarad a Golden Globe gála

2008.01.08. 10:09 bellini

A Golden Globe díjátadó szervezői tegnap bejelentették, hogy idén elmarad a rangos díjátadás, helyette sajtótájékoztató keretén belül adják át a nyerteseknek járó trófeákat.

A Golden Globe Awards így az amerikai forgatókönyvírók legutóbbi áldozata. Az amerikai újságírók szövetsége azután hozta meg drasztikus határozatát, miután a forgatókönyvírók zavargásokkal fenyegették meg a rendezvényt.

A forgatókönyvírók egy százalékkal többet szeretnének a szerzői jogdíjjakból, valamint részesedést követelnek a televízióktól és DVD-ből befolyt összegekből.

A New York Times napilap azt írja, hogy a Beverly Hilton hotel lépcsőit nem fedik majd be piros szőnyeggel. A színészek is azt nyilatkozták, hogy nem fognak végigvonulni a szőnyegen. A Golden Globe díjátadáson jelenlétét jelezte George Clooney, Jodie Foster, Angelina Jolie, Johnny Depp vagy Tom Hanks, akiket egyébként mind jelöltek különböző kategóriákban.

Az eseményt az NBC tévétársaság ebben a formában is közvetíti majd.

A Legjobb külföldi film kategóriában versenyez a román Cristian Mungiu alkotása is, a 4 luni, 3 saptamini si 2 zile (4 hónap, 3 hét, 2 nap) film is. Az öt filmet, amely versenybe száll a legjobb külföldi díjért 61 produkció közül választották ki. Ez az első film a román filmalkotás történetében melyet jelölnek egy ilyen rangos díjra, mint a Golden Globe.

A legtöbb amerikai filmkritikus szerint a 4 hónap, 3 hét, 2 nap a legesélyesebb alkotás a kategóriájában, amit ha elnyer nagy esélyei vannak az Oscar elnyerésére is.

Szólj hozzá!

Címkék: film esemény színész fesztivál rendezvény díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr17289202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása