HTML

Friss topikok

Milyen filmeket láthatunk 2008-ban a mozikban ?

2008.01.07. 12:01 bellini

Hollywood idén is több mint 100 új filmmel kedveskedik majd a film szerelmeseinek. A már előre beharangozott filmek közül a legvártabb Indiana Jones új kalandjai, valamint a Harry Potter.

A romantikus komédiák és a szuperhősökről szóló filmplakátok uralják majd a mozipremiereket 2008-ban, őket követik majd a thrillerek. A film szerelmesei tehát legtöbbszőr e három kategória közül választhatnak. Ennek ellenére a filmipar még nem unja a komikus szerelmi történeteket és a fantasztikus hősökről szóló történeteket.


John Lennon halálát is megfilmesítik

Mindjárt az év első bemutató között lesz minden idők legvitatottabb gyilkosságának eseménye. A The Beatles csapat tagjának, John Lennonnak halála rengeteg dokumentumfilm témája volt már. Andrew Piddington rendező azonban a gyilkos szemszögéből eleveníti meg a történtet. A „The Killing of John Lennon” Mark Chapman utolsó éveit mutatja majd be.

A Múmia is visszatér

A Múmia és a Múmia visszatér film rajongói idén ismét örvendhetnek, mert Stephen Sommers rendező arra gondolt itt az ideje visszahozni a filmet, így a Múmia 3-ik része a The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor nyár közepére várható. A disztribúcióból nem hiányzik Brendan Fraser, Jet Li és Michelle Yeoh sem.






















Indiana Jones is halad a korral

Negyedszer is Indiana Jones bőrébe bújik Harrison Ford színész. Az amerikai mozik tavasz vége felé kezdik meg vetíteni az Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull című filmet, melyben a 65 éves Ford fiatalos lendülettel hajtja végre a veszélyesebbnél veszélyesebb mutatványokat.

Fittyet hánytak a kritikusok Rambo-ra

Sylvester Stallone alkotása, a Rambo 4 igencsak elkerülte a kritikusok figyelmét, ennek ellenére Stallone 50 millió dollárt fektetett abba, hogy megmutassa a 80-as évbeli filmalkotások még mindig képesek hódítani. Ez nemsokára ki is derül.

Mozivászonra kerül a Rolling Stones is

A 2008-as év egyik legjelentősebb dokumentum filmalkotása a Martin Scorsese által alkotott Shine a Light, amit a rendező csupán két nap alatt forgatott le a Rolling Stones egyik turnéállomásán. A filmben megszólal Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts és Ron Wood is.






















Sokan várják már az Indiana Jones 4-ik részét

George Clooney visszatér a 20-as évekbe

A Leatherheads egy újabb, 2008-ra programozott komédia, melyben George Clooney színészként, rendezőként és producerként is egyaránt feltűnik.

A cselekmény a 20-as években zajlik, George Clooney pedig egy olyan focistát játszik, aki csapatát szeretné megmenteni a csődtől. A Dél-Kaliforniában forgatott alkotásban Renee Zellweger és az NBC híressége, John Krasinski is feltűnik.

Uma Thurman új férjet kap

A The Accidental Husband film forgatásával együtt Uma Thurman megtalálta új párját is akivel összeboronálták, az nem más mint Colin Firth, aki a filmben a színésznő férjét alakítja. Az alkotásban Uma színésznőként és producerként is feltűnik.

Új szuperhősökről szóló film

Robert Downey Jr., Terrence Howard és Gwyneth Paltrow szereplésében forgatta le Jon Favreau rendező az Iron Man című filmet, melyet csaknem 150 millió dollárból készítettek el, azonban a legtöbb pénz a speciális effektekre és a népszerűsítésre ment el.




















2008-ban a szuperhősök is feltűnnek

Júliusra várható Charlize Theron új alkotása, a Hancock, melyben szerepet kapott még Will Smith és Jason Bateman is. A film egy alkoholista szuperhősről szól, akit Smith testesít meg.

Harry Potter is visszatér a képernyőre

Harry Potter és a Félvér Herceg című film forgatásai még folyamatban vannak, ennek ellenére az egy hónappal ezelőtt elkezdődött forgatókönyvírók sztrájkja sem akadályozza meg David Yates rendezőt a film előkészületeiben. A könyv hatodik részének forgatásait még tavaly szeptemberben megkezdték, idén májusra fejezik be a teljes forgatást, a film megjelenése pedig a 2008-as év végére esedékes.

2008-as újdonságok, premierek

> „The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”, William Moseley-el és Anna Popplewell-el
> „Bond 22”, Daniel Craig-el és Judi Dench-el
> „Madagascar 2: The Crate Escape”, Ben Stiller-el
> „Untitled X-Files sequel”, David Duchovny-al és Gillian Anderson-al
> „Star Trek”, Chris Pine-el és Zachary Quint-al
> „Saw V”, Tobin Bell-el és Scott Patterson-al
> „Hellboy II: The Golden Army”, Ron Perlman-al és Doug Jones-al
> „The Incredible Hulk”, Edward Norton-al és Liv Tyler-al
> „The Dark Knight”, Christian Bale-el és Michael Caine-el

kakukk.ro

Szólj hozzá!

Címkék: film premier színész filmelőzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr94287988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása