HTML

Friss topikok

17,7 millió Xbox 360 konzolt értékesített a Microsoft

2008.01.07. 10:27 bellini

A tavalyi év utolsó három hónapjában csaknem 4,3 millió Xbox 360 konzolt értékesített a Microsoft Corp, köszönhetően a Halo 3 és a Mass Effect játékok kiadásának.

A 2007-es éves eladások meghaladták a 17,7 millió eladott egységet, az év utolsó három hónapjában a Microsoft jelentős eladásokat regisztrált köszönhetően a Halo 3 és a Mass Effect játékok piacra dobásának, adja hírül a Reuters.

2007 szeptemberében a Microsoft 13,4 millió eladott Xbox 360 konzolról adott hírt.

„Az év végi ünnepek jelentős periódusnak számítottak a videójátékok piacán” – nyilatkozta a Microsoft, hozzátéve azt is, hogy az Xbox 360-as megőrizte első pozícióját a hardware és software piacon, mintegy kielőzve ezzel a riválisokat.

A Microsoft a videójátékok első helyéért direkt versenyben van a Nintendo Co Ltd-vel, mely a Wii konzolt gyártja, és a Sony Corp. vállalattal, mely a PlayStation 3 konzolt gyártja, a piacot tavaly 40 millió dollárra becsülték. A Nintendo és a Sony még nem hozta nyilvánosságra az ünnepek alatt eladott egységeit, azonban 2007 szeptemberéig a Nintendo 13,2 millió Wii konzolt, míg a Sony 5,6 millió PS3-t értékesített.

A Microsoft szerint a Halo 3 tavaly év végéig csaknem 8,1 millió példányszámba kelt el. A novemberben ugyancsak a Microsoft által kiadott Mass Effect 2007 végére 1,6 millió egységben kelt el.

Szólj hozzá!

Címkék: web kütyü business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr39287880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása