HTML

Friss topikok

Nyertek a fogorvosok a Lacoste cég ellen

2008.01.05. 23:13 bellini





 












Két fogorvos pert nyert a francia Lacoste óriáscéggel szemben, így mostantól a két orvos nyugodtan használhatja a zöld krokodilt cégük emblémájaként.

Dr. Simon Moore és Dr. Tim Rumney azt nyilatkozta, azért választották a krokodilt ismertetőjelükként, mert a hüllő híres fogairól.

Ez azonban nem tetszett a Lacoste cégnek, a cég ügyvédjei szerint a krokodil túl hasonló volt a cég által használt állatéhoz, így a kettő megtévesztheti az embereket. Miután a cég első fokon elvesztette a pert, a Lacoste egy kimondottan márkanevekre szakosodott céghez fordult, és másodszor is perbe adta a két dokit.

Az új ügyvédgárda sem tudott segíteni a Lacoste perében, a bírák szerint a két logo nem ugyan az. A Lacoste cég logoja a francia teniszező Rene Lacostetól származik, akit az 1920-as években Aligátornak becéztek.

„Azért tetszett meg nekünk a krokodil design mert természetes módon asszociál a foggal” – nyilatkozta Dr. Moore a Times magazinnak.

Szólj hozzá!

Címkék: blog hír blabla érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr94286422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása