HTML

Friss topikok

Woody Allen Budapesten

2007.12.29. 11:15 bellini

Sikerrel zárult Woody Allen és New Orleans Jazz Bandjének budapesti koncertje. A jegyeken feltüntetettnél valamivel később, az aréna honlapjához képest valamivel korábban, már csütörtökön este nyolc előtt megkezdték a játékot a csaknem nyolcezer főnyi közönség előtt. A szinte teljesen megtelt nézőtér tapssal fogadta a művészeket: Simon Wettenhall (trombita), Jerry Zigmont (harsona), Woody Allen (klarinét), Conal Fowkes (zongora), Greg Cohen (bőgő), John Gill (dob), Eddy Davis (bendzsó). A négyszeres Oscar-díjas művész zenekarával a zenei szabadságról, a közkedvelt dallamok egyéni, variált előadásáról, a kötetlen improvizációról ismert New Orleans-i dzsesszt játssza.
 
Az első szám után Allen röviden tájékoztatta a közönséget, hogy milyen ez a muzsika: a templomtól a piactérig bárhol megszólal, és örömmel tölti el hallgatóját. A korábban a Michael's Pubban fellépő világhírű rendező-színész-író 1996 óta játszik jazzt New York Café Carlyle elnevezésű, 1955 óta üzemelő vendéglátó helyén. Legnagyobb különlegessége a klarinétos filmsztár és New Orleans Jazz Bandje, de 2007. szeptember 18. óta fontos magyar érdekességgel is gazdagodott az intézmény: a falakat Vértes Marcell (1895-1961) helyreállított freskói díszítik.

A műsoron olyan népszerű dallamok szerepeltek, mint az Alexander's Ragtime Band, és olyan örökzöld dzsessz standardek, St. Louis Blues vagy a By The Light Of The Silvery Moon. A koncerten Woody Allen nem kísérelte meggyőzni a közönséget, hogy a klarinét virtuóz hangszer lenne, inkább - ahogy azt meg is ígérték az együttessel - igazi örömzenélésre vállalkoztak, amely a két ráadásszámban egészen kiteljesedett.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar hír sztárok hírességek celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr85278033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása