HTML

Friss topikok

A legszebb karácsonyi dalok

2007.12.22. 13:30 bellini

Pár nap múlva ismét elérkezik hozzánk a karácsony. A feldíszített fán csillognak villognak a díszek, a konyhából a meleg kalács illata áramlik a szobába, a rádióból pedig karácsonyi dallamok hallatszanak.


De mégis melyek azok a karácsonyi dalok, amelyekért minden évben megörülünk, és amelyeket szívesen hallgatunk minden évben, amelyeket sosem lehet megunni. Természetesen itt most nem a Csendes éjről, Menyből az angyalról vagy a Kiskarácsony, Nagykarácsony énekekről beszélünk, hanem a sztárok által előadott szerzeményekről.

A kakukk.ro készített egy top 5-ös listát, Minden idők legszebb karácsonyi dalairól.



5. Band Aid - Do they know it's christmas

A Do They Know It's Christmas? című dalt Bob és Midge Ure írta 1984-ben. A mintegy segélykiáltásként íródott dalt a Band Aid énekelte fel 1984 december 3-án. A dalt olyan híres előadok éneklik, mint a Duran Duran, Paul Young, a Culture Club, George Michael, Sting, Bono, Phil Collins.


4. Robbie Williams és Nicole Kidman - Somethin' Stupid

A Somethin’ Stupid eredetileg 1967-ben jelent meg Frank Sinatra és lánya, Nancy Sinatra közös The World We Knew című albumán. Ez volt eddig az egyedülálló olyan apa-lánya közös dal, amely az első helyen szerepelt a slágerlistákon az Államokban. Robbie Williams és Nicole Kidman 2001-ben dolgozta fel a dalt, mely az énekes Swing When You're Winning című albumán jelent meg. A két sztár közös produkciója 2001-ben minden idők legjobban eladott karácsonyi slágere volt Angliában.


3. Bing Crosby - White Christmas

Valószínűleg Irving Berlin sosem gondolta volna, hogy dalával ekkora sikert ér majd el. Az 1942-ben született Oscar díjas dalt először Bing Crosby énekelte el a Holiday Inn című musicalben, azonban maga a dal 1954-ben vált világsikerré, amikor Crosby lemezén jelent meg. A dal olyannyira népszerű, hogy több mint ötszázszor is feldolgozták már.

 


2. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

A toplistánk második helyén Mariah Carey szintén klasszikus dala, az All I Want For Christmas Is You áll. A dal, melyet minden évben orrvérzésig játszanak a rádiók és a zenei adók 1994-ben jelent meg az énekesnő Merry Christmas című, karácsonyi albumán.


1. Wham – Last Christmas

Nem létezhet karácsony a Wham Last Christmas dala nélkül. Valószínűleg még George Michael sem gondolta mikor megírta a dalt, 1984-ben, hogy ekkora népszerűségnek örvend majd, és a legtöbb karácsonyi toplista élén fog szerepelni. Egyszerűen ezt nem lehet, nem szeretni.


kakukk.ro

2 komment

Címkék: zene ünnepek énekes buli karácsony énekesek együttesek énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr23272321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.22. 13:45:08

Nem vagyok nagy rajongója a karácsonyi daloknak - de a Wham dala, az igen!

aranyhaj.blogspot.com

miklos deak zsuzsa · http://deakzsuzsu 2007.12.24. 11:21:31

faxak a szamok!:):D
süti beállítások módosítása