HTML

Friss topikok

Fotóillusztrációk reneszánsz irodalmi alkotásokhoz című pályázat

2007.12.19. 20:27 bellini

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus egy fotókiállítással és egy fotóalbummal kívánja megünnepelni 2008-ban a reneszánsz évet. A fotók kiválasztására nyilvános, nemzetközi fotópályázatot hirdet az MMIKL. Ezen életkortól, foglalkozástól, lakóhelytől függetlenül, bárki részt vehet, de csak olyan alkotásokkal, amelyek

- a magyar költők reneszánsz korban született verseit, irodalmi alkotásait;

- vagy más nemzetek magyarra fordított, de a reneszánsz kor életérzését, filozófiáját visszatükröző irodalmi műveket illusztrálnak.

Az alkotókat semmilyen módon nem korlátozza a pályázat kiírója. A fotósok  szabadon dönthetnek arról, hogy kinek, melyik versét kívánják illusztrálni egy-egy képpel. Bármely fotóműfajban, bármilyen fotótechnikát és fotótechnológiát alkalmazva készülhetnek el a pályaművek. Fotómontázsok, portrék, táj- és városképek, csendéletek, szociofotók, fotografikák, stb. egyaránt szerepelhetnek a pályázati kollekcióban.

Egy szerző maximum 10 db 13x18 cm-es művel (papírképpel) pályázhat. A digitális eljárással készült felvételek beadhatók fotópapírra levilágítva, vagy  kinyomtatva is, de az utóbbi esetben mellékelni kell az alkotásokat CD-re másolva is. Csak ebben az esetben tudjuk a fotóalbumban minőségvesztés nélkül publikálni a pályaműveket, ha a zsűri ezt javasolja.

A fotók hátoldalán ( a CD borítóján)a szerző nevét és postacímét fel kell tüntetni. Továbbá jól olvashatóan rá kell írni azt a versidézetet - és forrását - is, amelynek illusztrálására szánta alkotója. Az idézet legyen rövid, egy-két soros. (Forrás feltüntetés: a könyv szerzője, a könyv címe, kiadója, megjelenés éve, az idézett mű pontos címe, esetleg születésének évszáma)

A fotóalbumban a fényképek felett a fotós neve, alatta a vers címe, és az idézet jelenik majd meg (hasonló szerkezetben, mint a József Attila, az 1956 emlékére vagy a Fotópoézis című kötetünkben).

A nevezési lap kitöltése kötelező! Nevezési díj nincs.

A kiállítás rendezője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni. Mivel a képekből rendezett kiállítás őrzése, felügyelete nem megoldott, ezért az onnan jogtalanul eltulajdonított képekért (évente két-három alkalommal fordul elő) sem tudunk anyagi kártérítést fizetni, de a megismételt nagyítás költségét fedezzük.

Díjazás: a zsűri javaslata alapján öt pályázó egy-egy 3000 Ft értékű, fotóművészeti albumot kap ajándékba.

Pályázati naptár:

A pályaművek beérkezési határideje: 2008. február 19.

A zsűrizés: 2008. március 10-ig

Értesítés az eredményről: 2008. március 20-ig, kizárólag emailben, illetve a www.mafosz,hu weboldalon

A kiállítás megnyitója és a fotóalbum bemutatója: 2008. április 12-én szombaton, 10 órakor, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus fotógalériájában (I.., Corvin tér 8.).

Megtekinthető: 2008. április 19-ig. Ezután kölcsönözzük a tárlatot és további bemutatókat szervezünk.

A pályaművek visszaküldésének időpontja: 2008. december 30-ig.

 

Beküldési, beadási cím: MMIKL, 1011 Budapest, Corvin tér 8.

Nevezési lap igényelhető: gyoril@mmi.hu

Nevezési lap letölthető december 19-től: www.mmi.hu vagy a www.mafosz.hu weboldalakról

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr75269765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása