HTML

Friss topikok

Szekeres Nóra, Péter Petra és Jáksó László a Vakok Intézetében

2007.12.18. 10:00 bellini

Hangoskönyveket ajándékoznak a hírességek

Karácsony alkalmából a Vakok Intézetébe látogat Szekeres Nóra, Péter Petra és Jáksó László. A rádiós és televíziós műsorvezetők az elmúlt hónapokban megismerkedhettek a hangoskönyv-készítés rejtelmeivel, azáltal, hogy ők maguk olvasták kevdenc történeteiket CD-re. Ezekkel a kedves mesékkel, kisregényekkel, novellákkal szeretnének örömet szerezni csütörtökön déletőtt 10 órától az Intézet lakóinak.

Időpont: 2007. december 20. (csütörtök) 11.00 óra
Helyszín: Vakok Intézete (1146 Budapest, Hermina út 21.)

Szekeres Nóri életében először vonult hangstúdióba, hogy lemezre rögzítsék kedvenc meséit. Nóri korábban még soha nem használta így a hangját, nem szinkronizált, nem rádiózott. Kicsit félt is attól, hogy tetszik-e majd neki, s a hallgatóságnak, amit a kész hangoskönyv visszaad az általa felolvasott művekből. A TV2 népszerű műsorvezetőj kiscsoportosoknak és középsős óvodásoknak szánt meséket olvasott lemezre. Nóri nagyon megörült a felkérésnek, hiszen a feladatot igencsak testhez állónak találta, elvégre nap mint nap altatja gyermekeit meseolvasással.

Jáksó László és Koós Réka egy párt alkottak. Legalábbis egy rövid időre, amíg felvették első közös hangoskönyvüket. Jáksó Ádámot, míg Réka Évát testesíti meg első közös produkciójukban. A felvételen mindendketten remekeltek, hiszen egyiküktől sem áll távol a feladat. Elvégre Laci és Réka is valamilyen szinten a hangjával keresi a kenyerét. Mark Twain: Ádám és Éva naplója című műve annyira illett a két vicces személyiséghez, hogy úgy adták elő, mintha rájuk írták volna, s mindeközben remekül szórakoztak.

Péter Petra a Danubius Rádió műsorvezetője délutánonként hallgatók ezreit szórakoztatja Duplaszaltó című műsorában. Karakteres hangja, beszédtechnikája felkeltette a hazai hangoskönyvek kiadójának érdeklődését,

hamarosan felkérték Kipling: A magányosan sétáló macska című történetének elmesélésére.
„Már gyermekkoromban is nagyon szerettem a meséket, olyan sokszor hallgattam lemezen ezeket, hogy a mai napig kívülről emlékszem rájuk.” - mesélte Petra. A műsorvezetőnő azt is elárulta, hogy nem ez az első hangoskönyve. Nővére kislányát lepte meg egyszer egy saját készítésű meselemezzel.

A Rebeka és Panni Hangoskönyvkiadó 1999-ben alakult, 3 éve készít hangoskönyveket. Tagjai a Hangoskönyv Egyesületnek és ők adják ki a Hangoskönyv Magazint is. Fő profiluk a gyermek és ifjúsági-, ismeretterjesztő kiadványok.
Legfontosabb céljuk, hogy megismertessék a magyar népmeséket a gyermekekkel. A Rebeka és Panni könyvkiadó adja ki jelenleg a legtöbb Benedek Elek művet. Jelenleg 48 kiadványuk van olyan előadókkal mint például:
Dörner György, Revicky Gábor, Péter Petra, Jáksó László, Gubányi György István, Szabó Simon, F. Nagy Kata, Szekeres Nóra, Koós Réka, vagy például a tinilányok nagy kedvence, a No Thanx-es fiúk.
A kiadó idén elindította óvodai programját. Jelenleg 1100 óvodával vannak kapcsolatban. Óvodánként havonta 2.000,- Ft értékben meselemezeket, könyveket, tárgyi eszközöket adnak ajándékba, annak érdekében, hogy a gyermekek minél jobban megismerjék a magyar népmeséket.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar hír rendezvény sztárok hírességek celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr21267889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása