HTML

Friss topikok

Impresseve

2007.12.18. 17:26 bellini

A fiatal zenészekből álló triót Zsoldos Dániel alapította 2004-ben. Az együttes létrehozásának ötlete egy étterem felkérése után született, akik fellépési lehetőséget biztosítottak Dániel és zenészbarátai részére. Az első sikeres koncertet követően egyre több felkérést kaptak, majd néhány tagcsere és változás után kialakult a végleges felállás és zenei arculat.

A zenekart alapító vibrafonos és ütőhangszeres Zsoldos Dániel, zenész család gyermeke. Édesapjától, az elismert ütőhangszeres és vibrafonművésztől tanult dobolni, majd a dobfelszerelést 2001-ben ütőhangszerekre váltotta. 2007-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán, ahol megismerte a basszusgitáros Torják Dávidot.

Az egyetemi évek alatt hamar kiderült, hogy gondolkodásuk sokban megegyezik és több formációban együtt zenélve formálták zenei stílusukat. Dávid eredetileg gitározott, majd egyre többet foglalkozott az ősi törzsi népek zenéivel és basszusgitározni kezdett. A közös fellépések hatására elérkezettnek látták az időt saját produkció készítésére.

A duó hangzásvilágát tökéletesen kiegészíti Győrfi Anna énekesnő érzéki hangja, aki 2007-ben csatlakozott hozzájuk. Anna hat évig zongorázott, majd két évig ütős tanszakra járt. Több sikeres musicel-ben szerepel, kórusban énekel és szinkronizál.

Hosszú hónapok munkájának eredményeképpen született meg az együttes debütáló lemeze Elveszett Idő címmel a Tom-Tom Records kiadó gondozásában 2007 Karácsonyán. A lemez kizárólag Torják Dávid szerzeményeit tartalmazza, a kiváló vendégzenészekkel kiegészült trió előadásában. Fellépéseik alkalmával az együttes minden alkalommal vendégelőadókkal lép fel, így garantálva az igényes zenei élményt és a felhőtlen hangulatot.

2 komment

Címkék: zene magyar hír énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr70268378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsófi 2008.01.27. 19:20:26

Mindenkinek csak ajánlani tudom a lemezt, amióta megvan, mást nem is hallgatok!

Kati 2008.01.28. 12:17:39

Én is meghallgattam, tényleg nagyon jó, hát még a pasi a borítón milyen helyes, nézzétek meg!!;)
süti beállítások módosítása