HTML

Friss topikok

A Rekordok Könyvében az Imperial Majesty

2007.12.13. 13:43 bellini

Clive Christian parfümje, az Imperial Majesty bekerült a Rekordok Könyvébe, mint az iparág legdrágább illatszere. Ez nem is meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy alkotóelemei között ritka anyagok találhatóak.

A parfümöt limitált szériában adták ki, belőle csupán tíz kristályüveg került a piacra adj hírül a Yahoo! News. A parfümös üvegecske nyakán öt karátos gyémánt ékeskedik, de nemcsak a csomagolás ér 215.000 dollárt.

Clive Christian szerint a parfüm értékét tulajdonképpen két összetevő adja meg: a kiöregedett indiai szantál fa – ami olyannyira értékes, hogy az indiai kormány külön törvényt hozott létre az értékesítése céljából – valamint a tahiti vanília.

„A vanília hüvelyeit addig fermentálják, amíg a hüvelyekből kis kristályok nem képződnek. Csak ebből a kristályból vonjuk ki a parfümöt és nem a hüvelyből.” – nyilatkozta Christian.

„Amikor erre a parfümre terveztünk azt szerettük volna, hogy a legjobb legyen amit valaha alkottak. A cél az volt, hogy a lehető legjobb eredmény érjük el, bármi áron” – tette hozzá az alkotó.

A világ legdrágább parfümjének rajongói között szerepel az énekes Sir Elton John, és Katie Holmes színésznő, aki esküvője napján illatosította magát a termékkel.

Szólj hozzá!

Címkék: blog business érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr28262671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása