HTML

Friss topikok

PAUL POTTS, A BRITEK ÚJ BÜSZKESÉGE

2007.12.11. 14:40 bellini

A britek legújabb szupersztárja, Paul Potts nemrégiben még mobiltelefonok értékesítésével foglalkozott, ám egy csapásra megváltozott minden, amikor megnyerte a "Britain's Got Talent" című tehetségkutatót. 13,5 millió néző kísérte figyelemmel a verseny döntőjét, és lett egy csapásra a közönség kedvence a 36 éves, munkáscsaládból származó énekes. Paul Potts azóta a teljes szigetországot elvarázsolta, s #1 előadóművészként Európát, így Magyarországot is meghódítja!

A tehetségkutatók atyja, Simon Cowell azonnal lecsapott a tehetségre, és rögtön stúdióba is vonultak, hogy elkészítsék Paul bemutatkozó nagylemezét. Simon Cowell felfedezettjei közé tartozik a világhírű Il Divo együttes, valamint Gareth Gates, a Westlife és Will Young is. A wales-i származású tehetség bemutatkozó lemeze a verseny döntője után 30 nappal már a boltok polcain volt, és a brit közönség újra bebizonyította, hogy imádja Paul Potts-t: bemutatkozó lemeze #1 helyen debütált Angliában, Írországban, Új-Zélandon, Koreában és eddig több mint másfél millió példány fogyott már a korongból. A "One Chance" című album jelenleg #1 helyen szerepel az ausztrál, dán, svéd (2x platina), koreai, és új-zélandi albumlistán, #3 Norvégiában. Hong Kong-ban 5 hete vezeti a klasszikus albumlistát, Németországban pedig hetek óta vezeti az iTunes klasszikus listát. Aranylemezközeli státuszban van Mexikóban, Közép-Amerikában és Kolumbiában. A tehetségkutató verseny révén Paul Potts álma valóra vált, operát énekelhet több milliós közönség előtt, sőt az elmúlt hétvégén a brit királynő előtt lépett fel. A döntő óta egymást érik a felkérések, számos TV show invitálta műsorába az énekest Mexikótól Hollandiáig.

Rövid és fényes út a sikerig
Paul Potts életében fél évvel ezelőttig nem volt semmi különleges. A fiatalember mobilkészülékeket árusított, és mindig is önbizalomhiányban szenvedett. Egy napon látta, hogy tehetségeket keresnek egy induló műsorhoz, de nem akart jelentkezni, mert azt gondolta, nem elég jó. Kitöltötte a jelentkezési lapot, gondolkozott, majd érmét dobott fel; így küldte be űrlapját. Aztán eljött a nagy nap, kiállt a színpadra, és valami olyat énekelt, hogy senki sem hitt a fülének. Mindenkit és mindent lesöpört. Albuma a nyár vége óta kapható Nagy-Britanniában, s most elérkezett az idő, hogy hazánkban is megismerjük dalait, tehetségét.

Gazdag, erőteljes és igéző hangjával Paul milliók szívét érintette meg azóta, mióta megnyerte a "Britain's got talent" tehetségkutató műsort. Puccini "Nessun Dorma" című áriája Paul hihetetlenül gyönyörű előadásában elkábította mind a zsűritagokat, mind a közönséget. Állva, sokan könnyeikkel küszködve tapsolták. A dal azóta az egyik legtöbbször megtekintett klip a YouTube portálján. Rajongók a világ minden szegletéből hallgatják, hogy így részesüljenek Paul mágikus előadásában. Türelmetlenül várják, hogy többet lássanak és halljanak erről a csöndes, félénk fiúról, aki azonban most mégis úgy hiszi, a helyén van. "A hangom volt mindig is a legjobb barátom. Ha problémám volt a suliban, mindig ott volt a hangom, amire támaszkodhattam. Ha énekelek, önbizalomhiányom elszáll."


A "One Chance" című album
A lemezt a dalok sokfélesége jellemzi, mely dalokat Paul maga választott ki. "Sok dalnak, melyet választottam, különleges helye van a szívemben a hozzá kötődő emlékeim miatt. Ilyen a Jeruzsálemi dicséret, amely a legelső szóló volt, amit valaha fiatal férfi szopránként készítettem" - mondja Paul. "A többit szimplán azért választottam, mert szeretem őket, és valamilyen módon megérintenek, de mindenek felett gyönyörű dallamuk van. Az album a számítások szerint nemcsak az Egyesült Királyságban rohamozza meg a slágerlistákat, hanem Amerikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, és Kínában; egy szóval az egész világon - ez így is lett. A dalok között ott van az elképesztő "Nessun Dorma", a hasonlóan elragadó "Time To Say Goodbye (Con Te Partiro)", amelyet az elődöntőben énekelt a műsorban, vagy a "My Way" spanyol verziója, amely Paul saját bevallása szerint az egyik legnagyobb kihívás volt számára. Ezen kívül az igazán rendkívüli "Everybody Hurts" című REM-sláger olasz nyelven (Ognuno Soffre) garantálja a libabőrt. Zenekedvelők az egész világon hallani akarják, a hazai közönség nyomásának pedig a szakma sem tudott megálljt parancsolni, így az album már itthon is kapható.

"Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy lehetőségem van olyan dalokat énekelni egy albumra, melyeket imádok. A zene a szenvedélyem volt egész életemben, és hogy lehetőségem van mindezt megosztani másokkal, egyszerűen hihetetlen" - meséli Paul. Mi pedig alig várjuk, hogy osztozzunk benne.

Paul Potts a december 13-i José Carreras-gálaest sztárvendége
Paul Potts azon kevés emberek közé tartozik, aki szinte a semmiből tűnt fel és ért el fantasztikus eredményeket. Azóta a karrierje megállíthatatlanul ível felfelé, lemezéből már több mint másfél millió példány kelt el világszerte! Augusztus végén megjelent "One Chance" című albuma számos országban előkelő helyen nyitott és még mindig Top 10-ben van a következő országokban: #3 Mexikóban, #4 Svédországban, Kanadában, Hollandiában, #5 Koreában és #7 Hong Kong-ban. A lemez elérte a platinalemez státuszt Írországban, Dániában, Norvégiában, Ausztráliában, Hong Kong-ban, Új-Zélandon és Angliában.

Az operaénekes naptára jövő évre is sűrűn be van táblázva, sorra érik egymást a felkérések, fellépések. Nagy tévéshow-k vendége volt már Belgiumban, Portugáliában, Spanyolországban és Németországban egyaránt, de fellépett már a prágai Operaházban is. Jövő év elején koncerted ad a londoni Hammersminth Apollo stadionban, idén december 13-án pedig José Carreras lipcsei gáláján fog fellépni a páratlan tehetség.

November 26-án jelent meg az énekes "One Chance Christmas Edition" című dupla albuma olyan karácsonyi bónusz dalokkal, mint a "Holy Night", az "Ave Maria" vagy a "Silent Night". Paul így nyilatkozott a karácsonyi lemezről: "A karácsony életem legszebb időszaka és a daloknak, melyket a lemezre válogattam ki, speciális helyük van a szívemben. Az 'Ave Maria' az egyik legcsodálatosabb dal a világon, és a karácsony nem telhet el ezek nélkül a dalok nélkül!"


Paul Potts eredményei: sikerek, fellépések, tervek
Amerika: Paul Potts "One Chance" (Egy esély) című albuma már Amerikában is sikeres, a tervek szerint a fiatalember Oprah Winfrey nagysikerű műsorában is fel fog lépni.
Kanada: Októberben és novemberben két pormóciós utat tett meg, albuma már az első kiszállítás után aranylemez lett.
Ausztrália: A korábbi #1 pozíció után a "One Chance" a héten #2, promóciójának második szakasza jelenleg is zajlik.
Új-Zéland: Albuma, amivel 6 hétig tanyázott a listák élén, duplaplatina lett.
Belgium: 2 tévészereplés decemberben már garantált.
Dánia: A "One Chance" már patinalemez, 2 hétig pedig #1 volt. Az elmúlt hetekben tévéfellépését 15.000 rajongó követte figyelemmel, másnap Paul 10 nemzetközi újság címoldalán szerepelt.
Spanyolország: Az októberi lemezkiadást követően novemberben ellátogat az országba is.
Hong Kong: 7 teljes hét után aranylemezzé vált albuma még mindig #1 a nemzetközi listán, és a héten #1 a vegyes műfajt rangsoroló charton.
Tajvan: A "One Chance" már aranylemez!
Korea: 6 hétig #1!
Mexikó: Paul 6 napra Mexikóba is ellátogatott, ahol tévéfellépéseken és promóciós turnén vett részt.
Kolumbia: Nemrég telefonos interjút készített Paullal az egyik legbefolyásosabb rádiós műsorvezető - ez egy kiváló bemutatkozás volt Paul számára!

PAUL POTTS - ONE CHANCE

CD 1
1. Nessun Dorma
2. Time To Say Goodbye (Con Te Partiro)
3. Amapola
4. Everybody Hurts (Ognuno Soffre)
5. Caruso
6. Nella Fantasia
7. You Raise Me Up (Por Ti Sere)
8. My Way (A Mi Manera)
9. Cavatina
10. Music Of The Night

CD 2
1. O Holy Night
2. Silent Night
3. Ave Maria
4. Panis Angelicus

Szólj hozzá!

Címkék: média zene celeb sztár album énekesek megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr75260373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása