HTML

Friss topikok

Mungiu alkotása a legjobb külföldi filmek toplistáján

2007.12.07. 15:53 bellini

A román Christian Mungiu rendező Palme d’Or díjjal kitüntetett alkotása, a 4 hónap, 3 hét és 2 nap (4 luni, 3 saptamani si 2 zile) bekerült a külföldi filmek legjobb öt alkotása közé.

Az öt legjobb külföldi filmalkotás közé sorolta Christian Mungiu alkotását a National Board of Review of Motion Pictures (NBR), a szerdán megrendezett gála keretén belül, ami végül is utat ad az Oscar szezonjának.

A legjobb külföldi alkotás díját Julia Schnabel filmje, a Le scaphandre et le papillon alkotás nyerte el, míg Mungiu alkotását az öt legjobb külföldi filmek közé sorolták, olyan alkotásokkal egyetemben mint a Bikur Ha-Tizmoret, Die Falscher, La vie en rose és a Lust, Caution.

A National Board of Review of Motion Pictures (NBR) tagja között tanárok, történészek és filmesek szerepelnek, a díjátadások pedig mintegy meghatározzák az Oscar díjas filmek listáját.

Folytatás ITT.

Szólj hozzá!

Címkék: film premier mozi hír fesztívál

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr16256007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása