HTML

Friss topikok

Ismét az első hely megszerzésére törekszik a Nokia Amerikában

2007.12.07. 16:25 bellini

Ismét az első hely meghódítására törekszik a finn Nokia mobiltelefon gyártó vállalat, miután 2004-ben a világ legnagyobb mobilgyártóját a Motorola kiütötte az első helyről, így most a vállalat a negyedik helyen szerepel a tengerentúl.

Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia igazgatója a Financial Timesnak elmondta azt szeretné, ha a Nokia ismét az első számú mobilforgalmazó lenne az Államokban. Az év első három negyedében a finn gyártó 39%-al erősítette meg pozícióját a globális piacon.

A Gartner kutatócég szerint az év harmadik negyedében a Motorola 30%-os piaci részesedéssel volt jelen az amerikai piacon, őt követte a Samsung 20%-al, az LG 16%-al és a Nokia 12%-al.

Kallasvuo a Nokia csoport iránti bizalmát is kifejtette, szerinte a Nokia 40%-os piaci részesedés elérésére is képes. Jelenleg ez a leggyengébb piac a finn gyártócég számára.

A Nokia jelenleg vezető pozícióban van Nyugat Európában, Keleten és Afrikában de Latin Amerikában is.

„Az egyetlen ambíciónk, hogy a Nokia első legyen a piacon. Minden stratégiánkat bevetjük, hogy ezt elérhessük.” – nyilatkozta Kallasvuo, azt azonban nem fejtette ki, hogy mennyi kell a Nokiának ezen ambíciók elérésére.

A Nokia a négy nagy szolgáltatóval is felveszi a kapcsolatot: A&T, Verizon Wireless, Sprint Nextel és T-Mobile.

Szólj hozzá!

Címkék: mobil blog kütyü business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr31256027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása