HTML

Friss topikok

Interjú a Backstreet Boys-al

2007.12.06. 17:47 bellini

1. Hogyan jött az "Unbreakable" (Törhetetlen) elnevezés?
A.J: New York-ban vacsoráztunk, és az új albumról beszélgettünk, közben a megfelelő címen gondolkodtunk, mikor Brian kimodta ezt a szót. Ekkor vetettem fel, hogy miért ne lehetne ez az új album címe, hiszen ez tökéletesen illik ránk. Az elmúlt 10 évben annyi mindenen mentünk keresztül, a nehéz idők, tragédiák a családjainkban, Brian szívműtéte, az én rehabilitációm, és most egy tag elvesztése... Mi azonban erősek maradtunk, és tényleg 15 éve törhetetlenek vagyunk.




























2. Miért az "Inconsolable" lett az első single? Mennyiben képviseli a dal az egész albumot?

Brian: Amikor meghallgattuk a dal demo verzióját, mindanyiunknak nagyon tetszett, és együtt döntöttük el, hogy ez lesz az elsőként megjelenő dal. Azt hiszem, egy ez tipikus Backstreet Boys-dal, melyről a régi rajongóink ránk ismernek, ám talán újabbak is csatlakoznak.

3. A Backstreet Boys az egyik legsikeresebb fiúbanda. Hogyan tudjátok kezelni a hatalmas sikert?
Howie: Hatalmas megtiszteltés. Visszatekintve, honnan jöttünk, aztán az elmúlt 15 év sikerei, mindez hihetetlen. Egyikünk sem hitte, hogy ilyen messzire jutunk, azonban mindvégig normális srácok maradtunk. Brian: Hatalmas áldás, hogy 15 éve azt csinálhatjuk, amiért úgy rajongunk. Reméljük, van még legalább 15 évünk.

4. Szerepelnek-e a lemezen közreműködők?
Howie: Nem igazán, nincsenek duette. Inkább neves producerekkel dolgoztunk együtt, mint John Shank, E-Man, Billy Mann és Wells.

5. Van olyan művész, akivel szívesen dolgoznátok együtt?
AJ: Rengeteg olyan banda vagy előadó van, akikkel szívesen énekelnénk el egy duettet. Ilyen például az Eagles, bár elég sokan lennénk a színpadon, mégis nagyon jó lenne, mint régen a "Hotel California" című dalban.
Howie: Szerencsére lehetőségünk volt Stinggel színpadon együtt énekelni. AJ: Albumot is szívesen készítenénk vele.
Howie: Így van.

6. Körbeutaztátok a világot. Van olyan hely, ahol még nem léptetek fel, de szeretnétek?
Howie: Egyiptomban még nem voltunk.
AJ: Egyiptom, Oroszország, Telaviv, Dubai, Izland, és így tovább. Rengeteg hely van, ahol még nem jártunk, Afrikában sem léptünk még fel hivatalosan. Eddig is voltak világkörüli turnéink, a mostani azonban tényleg az lesz.

7. Kevin távozása mennyiben befolyásolta a hangzást?
Nick: Természetesen nagyon hiányzik, mint ember és mint zenész is. Vele valahogy más volt a dinamika. Véleményem szerint nélküle ez már nem ugyanaz a Backstreet Boys. Azonban mindannyian nagyszerű énekesek vagyunk, így a hiányzó részeket pótolni tudtuk, így a régi hangzást elértük, az nem változott. De te magad is meggyőződhetsz róla, ha meghallgatod a korongot.























8. Mi történt veletek a "Never Gone" óta? Mennyiben változott meg a zene abban az időszakban?

AJ: Mióta befejeztük a Never Gone albumot, rövid szünetet tartottunk, a családjainkkal és barátainkkal voltunk. Egyéb projekteken dolgoztunk, mint szólókarrier, tv szereplés, színészkedés, más zenészekkel is dolgoztunk, aztán jött az "Unbreakable." 14 hónapig dolgoztunk rajta, és nagyon örülünk, hogy elkészült. Jobban sikerült, mint azt reméltük volna. Ami a zenét illeti, az határozottan megváltozott. Régen ott volt a rádió, most azonban le is töltheted a számokat az internetről. A pop határozottan visszatér, persze nem azt mondom, hogy egy bizonyos kategóriába szeretnék esni. Mi a Backstreet Boys vagyunk, és folytatjuk azt, amiben jók vagyunk.

9. Mi a követekző projekt a Backstreet Boys számára?
Howie: Az album október 30-án jelent meg, miután promóciós turnékon veszünk részt, majd indulhat a turné, amit Japánban kezdünk, aztán megyünk Délkelet-Ázsiába, Ausztráliába, Európába, Dél-Amerikába, és Amerikába.
Brian: Azt akarjuk, hogy mindenki megtudja, hogy itt vagyunk, újra együtt zenélünk, sőt, soha nem is tűntűnk el, és büszkék vagyunk a lemezre. Továbbá szeretnénk, hogy a rajongók élőben is hallhassák legújabb kedvenc dalaikat. 2008-ban tehát turnézunk, és alig várjuk.

10. Hol tart ma a popzene?
Nick: Úgy érzem vissztérőben van. Persze nehéz kategorizálni, mi is a popzene, hiszen ott van a Hip-Hop, aztán az R&B vagy a Rock. És valahol közöttük van a pop, ami egyenlő a populáris zenével, amitől jól érzed magad. Nagyszerű melódiáival és énekeivel szinte hallgattatja magát. A popzene tehát visszatér, és ezt olyan előadók bizonyítják, mint Rihanna, vagy Sean Kingston. Még a hip-hop előadók is egyre dallamosabb nótákat írnak.
AJ: Mint T-Pain.
Nick: Így van. A pop tehát kezd visszakúszni, ami mindig jó jel. Mikor a popzene visszatér, valahogy a társadalom maga is változik. Egy kicsit még boldogabb leszel. És ez nagyon jó.

Sony BMG/Light Media

Szólj hozzá!

Címkék: énekes sztárok énekesek celebek érdekességek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr57254644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása